Το Φεστιβάλ υποστηρίζει τα Εργαστήρια Μουσικής Κινηματογράφου Fusion Film Scoring Workshops

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το Φεστιβάλ υποστηρίζει τα Εργαστήρια Μουσικής Κινηματογράφου Fusion Film Scoring Workshops

29 Αυγούστου έως 6 Σεπτεμβρίου 2019, 21:00, Ύψιλον

Δώδεκα συνθέτες από εννέα διαφορετικές χώρες θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχουν στα Εργαστήρια Μουσικής Κινηματογράφου Fusion Film Scoring Workshops, που πραγματοποιούνται για δεύτερη για φορά στο Ύψιλον από τις 29 Αυγούστου έως και τις 6 Σεπτεμβρίου 2019. Τα Εργαστήρια τελούν υπό τη διεύθυνση του συνθέτη Μιχάλη Παλαιολόγου, τη συμβολή του Dr. Fredi Devas (Κινηματογραφιστή / Παραγωγού BBC), των καθηγητών Μιχάλη Λαπιδάκη (ΑΠΘ, Τμήμα Μουσικών Σπουδών) και Χρήστου Γούσσιου (ΑΠΘ, Τμήμα Κινηματογράφου) και με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Οι συνθέτες που θα παρακολουθήσουν τα εργαστήρια θα διδαχθούν τεχνικές σύνθεσης και ζητήματα αισθητικής Μουσικής Κινηματογράφου και θα συνθέσουν, στο πλαίσιο των εργαστηρίων, πρωτότυπη μουσική για ταινίες μικρού μήκους Ελλήνων και ξένων δημιουργών. Οι πρωτότυπες συνθέσεις θα ηχογραφηθούν στα CUE Productions και η ηχητική τους επεξεργασία θα γίνει στα Underground Studios.

Οι ταινίες θα προβληθούν με συνοδεία ζωντανής μουσικής πρωτότυπης σύνθεσης των συμμετεχόντων στις 6 Σεπτεμβρίου 2019 στο Ύψιλον.

 

Εκδηλώσεις

Παρασκευή 30 Αυγούστου 19.30 - 21.00 

Masterclass - Ανοιχτή Συζήτηση

Dr. Fredi Devas: Producer, Filmmaker, BBC Planet Earth 2, Wild Arabia, Frozen Planet

Ο υποψήφιος για βραβείο Emmy παραγωγός και κινηματογραφιστής του BBC  Dr. Fredi Devas, θα δώσει μία ανοιχτή διάλεξη με τίτλο: How much of the city should be forest? Θα παρουσιαστούν πλάνα από ντοκιμαντέρ του BBC και αδημοσίευτο υλικό.

Είσοδος Ελεύθερη

Η ανοιχτή συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 20.00 - 21.30

Προβολή ταινιών μικρού μήκους με συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Θα προβληθούν ταινίες μικρού μήκους Ελλήνων και διεθνών δημιουργών με συνοδεία πρωτότυπης μουσικής των συνθετών που συμμετέχουν στα εργαστήρια. Οι ταινίες διατίθενται σε συνεργασία με το Newborns Short Film Agency του Βερολίνου.

21.30 Closing Party

Είσοδος Ελεύθερη

 

 

Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες www.fusionfilmscoring.com