Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης: Αφιέρωμα «Made in Hong Kong»

Ταινίες γεμάτες δράση, αγωνία αλλά και έντονο συναίσθημα, με «καταγωγή» από το Χονγκ Κονγκ, τη μητρόπολη της Άπω Ανατολής, συνθέτουν το πρόγραμμα του επόμενου αφιερώματος «Made in Hong Kong» της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης.

ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Αφιέρωμα: Made in Hong Kong

Κυριακή 29 - Τρίτη 1 Οκτωβρίου, Αποθήκη 1, αίθουσα Σταύρος Τορνές

 

Ταινίες γεμάτες δράση, αγωνία αλλά και έντονο συναίσθημα, με «καταγωγή» από το Χονγκ Κονγκ, τη μητρόπολη της Άπω Ανατολής, συνθέτουν το πρόγραμμα του επόμενου αφιερώματος «Made in Hong Kong» της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης.

Το σινεμά του Χονγκ Κονγκ έρχεται για πέμπτη φορά στη Θεσσαλονίκη, μέσα από το κινηματογραφικό αφιέρωμα που διοργανώνει το Hong Kong Economic and Trade Office in Brussels σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Το αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί από την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου μέχρι την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019 στο αγαπημένο στέκι της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης, την αίθουσα Σταύρος Τορνές (Αποθήκη 1, Λιμάνι), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Σημειώνεται ότι η επίσημη έναρξη του αφιερώματος θα γίνει την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019, με την προβολή της ταινίας Διαβατήριο για την κόλαση της Αν Χούι.

 

Info

Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης - αίθουσα Σταύρος Τορνές (Αποθήκη 1, Λιμάνι, τηλ. 2310-378404)
Η είσοδος στις προβολές είναι ελεύθερη

 

Σε συνδιοργάνωση με:

 

   

 

 

Πρόγραμμα προβολών του αφιερώματος


Κυριακή 29/9
21:00 Διαβατήριο για την κόλαση


Δευτέρα 30/9
21:00 Για ένα καλύτερο αύριο


Τρίτη 1/10
21:00 Comrades: Almost a love story

 

Οι ταινίες του αφιερώματος

Διαβατήριο για την κόλαση / Boat People
(Χονγκ Κονγκ, 1982)

Σκηνοθεσία: Ann Hui. Με τους: George Lam, Cora Miao, Season Ma. Έγχρωμη, 109΄.

Ένας ιάπωνας ρεπόρτερ φτάνει στο Βιετνάμ στα τέλη της δεκαετίας του ’70, στην προσπάθειά του να απαθανατίσει την καθημερινότητα κάτω από το Κομμουνιστικό καθεστώς. Εκεί θα γνωρίσει μια όμορφη Βιετναμέζα η οποία θα τον βοηθήσει να ανοίξει τα μάτια του και να κοιτάξει κατάματα την σοκαριστική πραγματικότητα και τις βαθιές πληγές που άφησε πίσω του ο καταστροφικός πόλεμος στη χώρα.

 

Για ένα καλύτερο αύριο / A better tomorrow
(Χόνγκ Κονγκ, 1986)

Σκηνοθεσία: John Woo. Με τους: Lung Ti, Leslie Cheung, Yun-Fat Chow. Έγχρωμη, 95΄ 

Ο μαέστρος της δράσης Τζον Γου σκηνοθετεί τον απόλυτο κινηματογραφικό σταρ του Χόνγκ Κόνγκ Τσόου Γιούν-Φατ («Τίγρης και Δράκος») στο ρόλο ενός πρώην γκάνγκστερ, ο οποίος προσπαθεί να ξανασυνδεθεί με τον απομακρυσμένο αστυνομικό αδερφό του, αλλά συναντά τις αντιδράσεις των προδομένων μελών της συμμορίας του. Ληστείες, καταδιώξεις και ατελείωτο πιστολίδι συνθέτουν ένα από τα γνωστότερα αστυνομικά θρίλερ του ασιατικού σινεμά.

 

Comrades: Almost a love story
(Χονγκ Κονγκ, 1998)

Σκηνοθεσία: Peter Ho-Sun Chan. Με τους: Maggie Cheung, Leon Lai, Eric Tsang. Έγχρωμη, 118΄

Μια από της πιο πολυβραβευμένες ταινίες του Χονγκ Κονγκ αφηγείται διακριτικά και με ποιητική λεπτότητα μια . . . σχεδόν ιστορία αγάπης ανάμεσα σε δύο Κινέζους οικονομικούς μετανάστες που η μοίρα αποφασίζει να φέρει κοντά και να ενώσει κάτω από περίεργες συνθήκες. Μια ειλικρινής και βαθιά ρομαντική ιστορία, μακριά από τη λάμψη και την αυταρέσκεια των χολιγουντιανών αντίστοιχων θεματικών.