Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης - «Σινεμά & Ψυχανάλυση: η οικογένεια αλλιώς»

Τρία παιδιά στην εφηβεία, τρεις βραβευμένες ταινίες που αφορούν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες οικογένειες. Αυτή την εβδομάδα η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Ψυχαναλυτικό Κύκλο Θεσσαλονίκης  (Ελληνική Εταιρία Νέας Λακανικής Σχολής) παρουσιάζει το αφιέρωμα «Σινεμά & Ψυχανάλυση: η οικογένεια αλλιώς» από την Κυριακή 13 έως την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019, στο αγαπημένο σινεφίλ στέκι, την αίθουσα Σταύρος Τορνές στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι.

ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αφιέρωμα «Σινεμά & Ψυχανάλυση: η οικογένεια αλλιώς»

13 έως 15 Οκτωβρίου, αίθουσα Σταύρος Τορνές

 

Η 15χρονη Λάρα είναι αποφασισμένη να γίνει μπαλαρίνα, o 12χρονος Αλιόσα ζει σε μια οικογένεια χωρίς αγάπη, ο 15χρονος Λέιζερ αναζητά απεγνωσμένα τον φυσικό του πατέρα. Τρία παιδιά στην εφηβεία, τρεις βραβευμένες ταινίες που αφορούν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες οικογένειες. 

Αυτή την εβδομάδα η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Ψυχαναλυτικό Κύκλο Θεσσαλονίκης  (Ελληνική Εταιρία Νέας Λακανικής Σχολής) παρουσιάζει το αφιέρωμα «Σινεμά & Ψυχανάλυση: η οικογένεια αλλιώς» από την Κυριακή 13 έως την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019, στο αγαπημένο σινεφίλ στέκι, την αίθουσα Σταύρος Τορνές στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι.

 

Στο πλαίσιο του αφιερώματος θα προβληθούν οι ταινίες:

* Σε συνέχεια του αφιερώματος θα πραγματοποιηθεί διάλεξη του καθηγητή – ψυχαναλυτή Φρανσουά Ανσαρμέ με τίτλο «Οικογένειες αλλιώς. Γονείς και παιδιά την εποχή των πρωτοφανών τρόπων τεκνοποίησης» την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 στις 19:00. Γενική είσοδος 10€. Με την επίδειξη εισιτηρίου του αφιερώματος «Σινεμά & Ψυχανάλυση»: 5€.

 

Σε συνεργασία με: