Χριστουγεννιάτικο Kids Love Cinema για το «Ηλιτόμηνον»

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 σας περιμένουμε στο Ολύμπιον στο χριστουγεννιάτικο Kids Love Cinema, για να δούμε όλοι μαζί τη συναρπαστική, συγκινητική ιστορία του 9χρονου Φιν που μαγεύεται από τη μουσική και θέλει να μάθει βιολί, παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα του. Τα έσοδα από την προβολή της ταινίας θα διατεθούν στο «Ηλιτόμηνον».

Χριστουγεννιάτικο Kids Love Cinema για το «Ηλιτόμηνον» και τη φροντίδα των πρόωρων νεογνών!

«Φιν, η μαγεία της μουσικής» στο Ολύμπιον

 

Μια χριστουγεννιάτικη προβολή για όλη την οικογένεια, γεμάτη μουσική, συγκίνηση και αγάπη!

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 στις 17:00 σας περιμένουμε στο Ολύμπιον στο χριστουγεννιάτικο Kids Love Cinema, για να δούμε όλοι μαζί τη συναρπαστική, συγκινητική ιστορία του 9χρονου Φιν που μαγεύεται από τη μουσική και θέλει να μάθει βιολί, παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα του. Τα έσοδα από την προβολή της ταινίας θα διατεθούν στο «Ηλιτόμηνον».

Το «Ηλιτόμηνον», είναι το ελληνικό μέλος του δικτύου οργανώσεων γονέων από όλη την Ευρώπη που δρουν συντονισμένα με το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Φροντίδα των Νεογέννητων  Βρεφών (European Foundation for the Care of Newborn Infants – EFCNI), με στόχο τη διασφάλιση της παροχής κατάλληλης φροντίδας σε όλα τα μωρά που γεννιούνται πολύ νωρίς ή πολύ άρρωστα. Το «Ηλιτόμηνον» ενώνει τη φωνή των γονέων με τη φωνή των επαγγελματιών υγείας ώστε να γίνουν γνωστά τα ιατρικά, κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα  των οικογενειών με πρόωρα ή άρρωστα νεογέννητα και να δοθούν λύσεις σε αυτά, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει τις Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) για τη συνεχή βελτίωση των υποδομών τους, ώστε κάθε παιδί να έχει το καλύτερο ξεκίνημα στη ζωή.

Μια ώρα πριν την προβολή, στις 16.00, ο εικαστικός Μάριος Tériade Ελευθεριάδης καλεί τα παιδιά σε ένα εργαστήριο για να φτιάξουν μαζί του μικρές bonding dolls, τις κούκλες που δυναμώνουν τον δεσμό αγάπης των μωρών που νοσηλεύονται με τις μαμάδες τους που περιμένουν να τα πάρουν σύντομα στο σπίτι!

 

 

Info

Αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΟΝ (πλατεία Αριστοτέλους 10, τηλ. 2310378400)

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου

Ώρα έναρξης εργαστηρίου: 16:00

Ώρα έναρξης προβολής: 17:00

Γενική είσοδος: 3€. Με το εισιτήριο της προβολής, η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι ελεύθερη. 

Ειδική προσφορά: με το εισιτήριό σας, ποπ κορν και χυμός μόνο με 2€ στο Green Room, στον 1ο όροφο του Ολύμπιον.

 

Η ταινία

Φιν, η μαγεία της μουσικής / Finn
(Ολλανδία, 2013)

Σκηνοθεσία: Frans Weisz. Σενάριο: Janneke van der Pal. Με τους:  Mels van der Hoeven, Daan Schuurmans, Jan Decleir. Έγχρωμη, 90΄.

Ο εννιάχρονος Φιν, ζει με τον πατέρα του στην επαρχία. Παίζει ποδόσφαιρο με τον φίλο του τον Έρικ, αλλά αυτό που πραγματικά θέλει είναι να ασχοληθεί με την μουσική. Κοντά σε μια απομονωμένη φάρμα, γνωρίζει ένα ηλικιωμένο που παίζει βιολί. Μαγεμένος από το όργανο, πηγαίνει κρυφά στην φάρμα για να κάνει εξάσκηση, ενώ ο πατέρας του νομίζει ότι παίζει ποδόσφαιρο. Ο Έρικ θεωρεί ότι ο φίλος του τρελάθηκε. Είναι άραγε ο μόνος που βλέπει πόσο μαγευτική μπορεί να είναι η μουσική; Ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;

Δείτε το τρέιλερ: https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=RvWU5_ceHD0&feature=emb_logo