Συνεργασία Φεστιβάλ με το φωτογραφικο κέντρο Stereosis

ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ ΤΟΥ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  ΜΕ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ STEREOSIS 

 

5, 6 Ιουλίου 2007

 

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητάς του, μετατρέπει για δυο ημέρες, στις 5 και 6 Ιουλίου 2007,   τον προαύλιο χώρο του 2ου Γυμνάσιου Θεσσαλονίκης και του 2ου Ενιαίου Λυκείου Θεσσαλονίκης επί της οδού Ικτίνου, σε θερινό κινηματογράφο, στηρίζοντας με δυο κινηματογραφικές προβολές την υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας με τίτλο 99hours του φωτογραφικού κέντρου stereosis  που θα πραγματοποιηθεί στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στους πεζοδρόμους Ζεύξιδος και Ικτίνου, από τις 4 μέχρι τις 8 Ιουλίου 2007. 

 

Το Φεστιβάλ, αγκαλιάζει τις άπειρες εκφάνσεις της Έβδομης Τέχνης και αναδεικνύει τους ισχυρούς δεσμούς της με συγγενείς καλλιτεχνικές εκφράσεις,   όπως η  φωτογραφία.  Στις 5 και 6 Ιουλίου στο πλαίσιο της έκθεσης, θα προβληθούν στον προαύλιο χώρο του 2ου Γυμνάσιου Θεσσαλονίκης και του 2ου Ενιαίου Λυκείου Θεσσαλονίκης επί της οδού Ικτίνου, οι ταινίες Το Μαγικό Δάσος του Βόλκερ Κόλμαν / Volker Collmann και The King του  Τζέιμς Μαρς / James Marsh, μετατρέποντας το χώρο σε θερινό σινεμά.

 

Οι προβολές ξεκινούν στις 5 Ιουλίου, στις 9 μμ με την ταινία κινουμένων σχεδίων  Μαγικό Δάσος και ολοκληρώνονται στις 6 του μηνός, την ίδια ώρα, με την ταινία The King,  στην οποία πρωταγωνιστεί ο Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ  στο ρόλο ενός νεαρού, ο οποίος αναζητά τον πατέρα που δεν γνώρισε ποτέ.  

 

Το φωτογραφικό κέντρο stereosis, με μακρόχρονη ιστορία στον χώρο της φωτογραφίας στη Θεσσαλονίκη και συνεργασίες με σημαντικούς φορείς Πολιτισμού, αποτελεί έναν πυρήνα δημιουργίας και αγάπης για την τέχνη της φωτογραφίας.

 

Η υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας 99hours  στους πεζοδρόμους Ζεύξιδος και Ικτίνου θα προβάλλει την δουλειά 60 νέων φωτογράφων της πόλης, οι οποίοι μέσα από 260 ενσταντανέ, αποτυπώνουν την ματιά τους πάνω στον κόσμο. Ταυτόχρονα, μια camera obscura 2m x 3m χ 3m θα κατασκευαστεί για όσους επιθυμούν να προσεγγίσουν από κοντά το φαινόμενο της Φωτογραφίας στο πρωταρχικό του στάδιο, βλέποντας τις βασικές αρχές του. H κάμερα θα τοποθετηθεί για 99 ώρες στην συμβολή τον οδών Π.Μελά και Ζεύξιδος.