Κόκκινη κλωστή...

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της ετήσιας εκπαιδευτικής του δραστηριότητας, συνεχίζει και φέτος το πρόγραμμα «Κόκκινη κλωστή…», που περιλαμβάνει παραστάσεις για παιδιά προνηπιακής και νηπιακής ηλικίας, αλλά και για παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού.

Μάλιστα φέτος, από την Κυριακή 14 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 11.00, οι παραστάσεις της «Κόκκινης κλωστής», σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο, θα είναι ανοιχτές για το κοινό, ενώ το Δεκέμβριο θα έχουν χριστουγεννιάτικο θέμα και θα απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες.

Η «Κόκκινη κλωστή...» πραγματοποιείται από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την ομάδα τέχνης και λόγου «Φαντασία» των Ζέτα Στεφάνου - Μυρτώς Δημητρίου, και περιλαμβάνει δύο θεατρικές παραστάσεις, τις «Πέτα πεταλούδα και Ρίκι το σκουλήκι» και «Η Νεράιδα και το σπουργίτι».

Πρόκειται για ένα διαδραστικό παραμυθόδραμα που συνδυάζει τεχνικές αφήγησης, κουκλοθέατρου, θεατρικού παιχνιδιού, ζωντανής μουσικής και προβολές σε κινηματογραφική οθόνη. Οι μικροί θεατές θα μπορούν να απολαύσουν, μαζί με τους δασκάλους τους, ένα μαγευτικό ταξίδι γεμάτο χρώμα, μουσική και ρυθμό - υπό τους ήχους της κιθάρας, του όμποε και των κρουστών - που θα τους μεταδώσει γνώσεις μέσα από στιγμές παιχνιδιού και γέλιου.

Επί σκηνής η Μυρτώ Δημητρίου, με την υποστήριξη των λοιπών συντελεστών –κουκλοπαιχτών/εμψυχωτών, σκορπούν κέφι και χαρά σε μικρούς και μεγάλους, ενώ οι μικροί θεατές έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν ενεργά στο θέαμα.

Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται κατόπιν συνεννόησης με τα σχολεία, στην αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΟΝ Galaxia Vacation Club. Η διάρκεια της παράστασης είναι 90’. Τιμή εισιτηρίου για σχολεία, κατ’ άτομο: €6

Γενική είσοδος για τις παραστάσεις της Κυριακής, κατ’ άτομο: €8

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την κα. Αριάν Κότση στο τηλέφωνο 2310378636 ή μέσω email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Ακολουθούν οι συνόψεις των παραστάσεων.

Η Πέτα-πεταλούδα και ο Ρίκι το σκουλήκι
Σε μια σκουληκογειτονιά, μέσα στη γη, ζει ένα μικρό σκουλήκι, που όνειρό του είναι να ανεβεί στη γειτονιά των ανθρώπων και να γνωρίσει όλα τα περίεργα και παράξενα πράγματα που έχει ακούσει γι αυτούς. Εκεί γνωρίζει την Πέτα- Πεταλούδα και της εκμυστηρεύεται το όνειρό του να αποκτήσει φτερά. Η Πέτα προθυμοποιείται να τον βοηθήσει και για χάρη του επισκέπτεται την Πεταλούδα-Βασίλισσα και ζητάει τη συμβουλή της...

Η νεράιδα και το σπουργίτι
Μία νεράιδα έχει χάσει το μαγικό της μαντήλι στο δάσος και ζητάει τη βοήθεια των ζώων και των πουλιών για να μπορέσει να το ξαναβρεί. Όλοι προσπαθούν να την βοηθήσουν και τελικά ένα πουλάκι το βρίσκει. Η Νεράιδα χαρούμενη, πραγματοποιεί τρεις ευχές του μικρού πουλιού, που έχει όνειρο να αλλάξει τα φτερά του ώστε να γίνουν πιο φανταχτερά. Σύντομα ο μικρός μας ήρωας θα καταλάβει πόσο μάταιο ήταν αυτό που ζήτησε, καθώς ο καθένας μας είναι μοναδικός.