48ο ΦΚΘ: ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΖΙΑ ΑΡΤΖΕΝΤΟ-ΤΑΙΝΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ

48ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
16-25 Νοεμβρίου 2007
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΖΙΑ ΑΡΤΖΕΝΤΟ
ΤΑΙΝΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ
 
Μέσα σε μια εξαιρετικά ενθουσιώδη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Νοεμβρίου το απόγευμα, στην κατάμεστη αίθουσα Φρίντα Λιάππα, τιμητική εκδήλωση για την ηθοποιό Άζια Αρτζέντο, επίσημη προσκεκλημένη του 48ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
 
Ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Χωραφάς απένειμε στην Άζια Αρτζέντο τιμητική πλακέτα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε μαζί μας μία γυναίκα που με τις πράξεις της, σε ό, τι κι άν έχει ασχοληθεί, συγγραφή, σκηνοθεσία, υποκριτική, έχει υπάρξει αυθεντική, μοναδική, αληθινή και ειλικρινής με τον εαυτό της».
 
Παραλαμβάνοντας  την τιμητική πλακέτα η δημοφιλής ηθοποιός, ευχαρίστησε θερμά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την τιμή και στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην πολυαναμενόμενη ταινία – έκπληξη της φετινής διοργάνωσης, σε σκηνοθεσία του πατέρα της Ντάριο Αρτζέντο, στην οποία πρωταγωνιστεί.
 
«Είναι ίσως μια από τις πιό βίαιες ταινίες που έκανε ο πατέρας μου», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Πρόκειται για μια εξαιρετικά έντονη ταινία που πραγματικά μπορεί να χτυπήσει βαθιά μέσα στα σπλάχνα του θεατή. Είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσει καθώς διαπιστώνω ότι ανάμεσά σας υπάρχουν πολλοί θαυμαστές του και γνώστες του έργου του».
 
Ακολούθησε η προβολή της ταινίας του Ντάριο Αρτζέντο με τίτλο Mothertears: Τhethirdmother, που αποτελεί το τρίτο μέρος της τριλογίας του καταξιωμένου δημιουργού ταινιών τρόμου, μετά το Suspiria και το Inferno για τον μύθο τριών μαγισσών.