ΤΑΙΝΙΑ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ ΣΤΟ BALKAN FUND ΠΑΙΡΝΕΙ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 61Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΩΝ ΚΑΝΝΩΝ

ΤΑΙΝΙΑ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ ΣΤΟ BALKAN FUND ΠΑΙΡΝΕΙ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 61Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΩΝ ΚΑΝΝΩΝ

Το φιλμ Snow σε σκηνοθεσία Aida Begic, βραβευμένο στο 2ο Balkan Fund το 2004 με το ποσό των 10.000 ευρώ, κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο της Εβδομάδας Κριτικών στο φετινό 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Το Balkan Fund, το εργαστήρι του Βαλκανικού Ταμείου Ανάπτυξης Σεναρίου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής την Χριστίνα Κάλλας, ήταν το πρώτο βήμα για την επιτυχημένη πορεία της ταινίας προς την παραγωγή και την ολοκλήρωση. Η ταινία Snow, μια συμπαραγωγή Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, Γαλλίας, Γερμανίας και Ιράν, (σκηνοθεσία - σενάριο: Aida Begic, παραγωγός: Elma Tataragic) αφηγείται την ιστορία μιας νέας γυναίκας και των συγχωριανών της που δίνουν τη δική τους μάχη επιβίωσης στην παγωμένη, κατεστραμμένη από τον πόλεμο κοινότητα της Slavno. Πρόκειται για την πρώτη ταινία μυθοπλασίας της Begic.

Για περισσότερες πληροφορίες στείλτε μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..