Το νέο site του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης αποκτά νέο «πρόσωπο» στο Διαδίκτυο. Στην ίδια γνωστή διεύθυνση http://www.filmfestival.gr ο σινεφίλ χρήστης έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τη νέα ιντερνετική σελίδα του Φεστιβάλ, η πλοήγηση της οποίας παρέχει πολλές νέες δυνατότητες και επιλογές, που στόχο έχουν την έγκαιρη και πλήρη ενημέρωσή του αναφορικά με τη συνολική ετήσια δραστηριότητα του θεσμού.

Πιο συγκεκριμένα, στην αρχική σελίδα ο επισκέπτης, ευθύς, μπορεί να βρει την αφίσα του επερχόμενου 43ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 17 Νοεμβρίου 2002.

Από την πρώτη κιόλας σελίδα, επίσης, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να «ταξιδέψει» σε όλα τα site του Φεστιβάλ με τις επιλογές που του προσφέρονται, ενώ από τα banner μπορεί άμεσα: • να επισκεφθεί το Βιβλιοπωλείο, το οποίο περιλαμβάνει την πλήρη ανανεωμένη λίστα των βιβλίων που εξέδωσε το Φεστιβάλ • να διαβάσει το Πρώτο Πλάνο, την εφημερίδα του Φεστιβάλ • να αναζητήσει φωτογραφικό υλικό από τις φεστιβαλικές εκδηλώσεις.

Το καθένα από τα τέσσερα μεγάλα Φεστιβάλ που διοργανώνονται ετησίως (Φεστιβάλ Κινηματογράφου-Νοέμβριος, Ντοκιμαντέρ-Μάρτιος, Μαθητικών Ταινιών-Απρίλιος και VideoDance-Σεπτέμβριος), αποτελούν ξεχωριστές επιλογές, κάθε μία από τις οποίες οδηγεί στα αντίστοιχα site. Στο κάθε site ο επισκέπτης μπορεί να αναζητήσει πληροφορίες σχετικά με το κάθε Φεστιβάλ, να ενημερωθεί για τα τμήματα και τις παράλληλες εκδηλώσεις του, να ανατρέξει στο αρχείο του, να βρει τηλέφωνα και διευθύνσεις επικοινωνίας των υπευθύνων. Ξεχωριστή επιλογή αποτελούν και τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα, όπου παρουσιάζεται η δράση του Φεστιβάλ στην εκπαίδευση και που στοχεύει στην εξοικείωση των λιλιπούτειων θεατών με την κινηματογραφική εικόνα.

Επιπλέον, από κάθε σελίδα του site, ο επισκέπτης μπορεί εύκολα να μεταβεί σε όποια άλλη σελίδα του επιθυμεί χρησιμοποιώντας τις επιλογές του μενού των «Απευθείας Συνδέσεων» ενώ  προς την ίδια κατεύθυνση συμβάλλει και η επιλογή advanced search , η οποία αποτελεί ουσιαστικά μια μηχανή αναζήτησης των ταινιών που έχουν περιληφθεί στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ από το 2001.

Από την επιλογή «Νέα», ο κινηματογραφόφιλος επισκέπτης θα ενημερώνεται άμεσα και έγκαιρα με Δελτία Τύπου για κάθε νέα είδηση που αφορά στη δραστηριότητα του Οργανισμού, ενώ από το αρχείο, εξάλλου, των Νέων ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να ενημερώνεται για τις παλαιότερες ειδήσεις, οι οποίες θα αναρτώνται με βάση την ημερομηνία.

Από το νέο site δεν λείπει η αγγλική εκδοχή με μενού επιλογών που αφορά κυρίως τη διεθνή κοινότητα. Στην αγγλική εκδοχή, μεταξύ άλλων, παρέχεται η δυνατότητα στον επισκέπτη: • να ενημερωθεί για τη συνολική ετήσια δραστηριότητα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης • να λάβει πληροφορίες σχετικές με κανονισμούς, αιτήσεις συμμετοχής, φιλοξενία, γραφείο Τύπου και διευθύνσεις επικοινωνίας με τους υπευθύνους της κάθε διοργάνωσης • να ανατρέξει στο αρχείο του κάθε φεστιβάλ  • να έχει φωτογραφικό υλικό των χώρων όπου πραγματώνεται το Φεστιβάλ, την πόλη που το φιλοξενεί, τη Θεσσαλονίκη, πρόσωπα και στιγμιότυπα από τις εκδηλώσεις • να αναζητήσει τις αφίσες του Φεστιβάλ του Νοεμβρίου από το 1992, οπότε ξεκίνησε τη νέα διεθνή του πορεία.