8 ½ του Federico Fellini

ΠPOΓPAMMA ΠPOBOΛΩN

από Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου έως Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου

Tο Φεστιβάλ Kινηματογράφου Θεσσαλονίκης σας ενημερώνει ότι το πρόγραμμα προβολών στο OΛYMΠION Renault από την Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2002, διαμορφώνεται ως εξής:

 OΛYMΠION 8 ½, του Federico Fellini (ώρες προβολών: 18:00, 20:30, 23:00) Σκηνοθεσία: Federico Fellini. Σενάριο: Federico Fellini, Ennio Flaiano, Tullio Pinelli, Brunello Rondi. Φωτογραφία: Gianni Di Venanzo. Μουσική: Nino Rota. Ηθοποιοί: Marcello Mastroianni, Anouk Aimée, Sandra Milo, Claudia Cardinale Διάρκεια: 114’

Παραθερίζοντας σε κάποια ιαματικά λουτρά ο Γκουίντο Ανσέλμι, διάσημος σκηνοθέτης, προσπαθεί μάταια να αναπαυτεί και να χαλαρώσει. Πραγματικότητα και φαντασία μπερδεύονται στο μυαλό του και το μέρος όπου θα έπρεπε να ξεκουραστεί και να ηρεμήσει, γεμίζει από ήρωες της ζωής του. Φθάνει η ερωμένη του Κάρλα, η σύζυγός του Λουίζα και η ηθοποιός Κλαούντια, ενώ ταυτόχρονα οι συζητήσεις με τον παραγωγό, τους τεχνικούς και τους θαμώνες των λουτρών –πραγματικούς ή φανταστικούς- αυξάνουν την σύγχιση του Γκουίντο και του φέρνουν στο μυαλό μακρινές αναμνήσεις της ζωής του: το κολέγιο, τους γονείς του, που αργότερα θα τους συναντήσει –παρ’ όλο που είναι νεκροί- στο νεκροταφείο. Ο Γκουίντο μπαίνει σε κρίση και σκέφτεται να εγκαταλείψει την ταινία που ετοιμάζει. Ο παραγωγός οργανώνει μια συνέντευξη τύπου, αλλά ο σκηνοθέτης αρνείται να συμμετάσχει και δραπετεύει με την Κλαούντια. Όταν πια έχει εγκαταλείψει οριστικά το σχέδιο της καινούργιας ταινίας, τότε στο έρημο σετ εμφανίζονται ξανά οι ήρωες της ζωής του. Ο Γκουίντο αποφασίζει να αρχίσει γυρίσματα και δίνει εντολές απ’ το μεγάφωνο: η ταινία ίσως μπορεί να αρχίσει.