Διαγωνισμός δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους «Ονειρεύομαι με τα μάτια ανοιχτά»

Διαγωνισμός δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους «Ονειρεύομαι με τα μάτια ανοιχτά» (για παιδιά ηλικίας 7 έως 13 ετών)

 

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης προσκαλεί εκπαιδευτικούς, παιδιά και εφήβους να γευτούν τη μαγεία της κινηματογραφικής δημιουργίας, οπουδήποτε και αν βρίσκονται, συμμετέχοντας στο μαθητικό διαγωνισμό «Ονειρεύομαι με τα μάτια Ανοιχτά».

 

Ο διαγωνισμός «Ονειρεύομαι με τα μάτια ανοιχτά» απευθύνεται σε μαθητές 7 έως 13 ετών, τους προσκαλεί να δημιουργήσουν τη δική τους ομαδική κινηματογραφική αφήγηση και τους δίνει την ευκαιρία να κερδίσουν υπέροχα κινηματογραφικά δώρα!

 

Δημιουργήστε τη δική σας μικρού μήκους ταινία (διάρκειας έως 5 λεπτά)

 

Ανακαλύψτε το σενάριο:  Ψάξτε σε γεγονότα, καταστάσεις, παραμύθια, μύθους, βιώματα, σκέψεις. Ανακαλύψτε τα όνειρα και τις επιθυμίες σας. Ενεργοποιήστε τη φαντασία σας και φτιάξτε την ιστορία σας ή τη συνθήκη τους, όπως αποκαλείται στη θεωρία του σεναρίου. Ποιος, που, πότε, πως και γιατί; Πώς ξεκινάει η ιστορία; Ποιος είναι ο τίτλος της; Ποιες είναι οι εκπλήξεις και ποιες οι ανατροπές που κάνουν την υπόθεση να κορυφωθεί; Και τελικά, πως ολοκληρώνεται;

 

Δημιουργήστε χαρακτήρες: Φτιάξτε το προφίλ των κεντρικών κινηματογραφικών ηρώων που θα αξιοποιήσετε κατά την κινηματογράφηση, αποδίδοντας τους τα φυσικά, κοινωνικά και ψυχολογικά χαρακτηριστικά τους.

 

Διαμορφώστε τον εξοπλισμό: Επιλέξτε ανάμεσα σε κινητό, tablet, laptop, φωτογραφική μηχανή, το κινηματογραφικό μέσο που επιθυμείτε για την κινηματογράφηση.

 

Αξιοποιήστε την  κινηματογραφική γλώσσα: Διαλέξτε το κατάλληλο πλάνο και τον σκηνικό χώρο που επιθυμείτε να πραγματοποιηθούν τα γυρίσματα.  

 

Συναρμολογήστε το υλικό: Προχωρήστε στη μετα – παραγωγή επιλέγοντας τον τρόπο και τη σειρά που επιθυμείτε να εμφανίζονται οι λήψεις που πραγματοποιήσατε.

 

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ