Συζήτηση: Επιστροφή στο Σινεμά!

Συζήτηση: Επιστροφή στο Σινεμά!

Μουσείο Κινηματογράφου, Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου  

 

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για το σινεμά σήμερα, με τίτλο «Επιστροφή στο Σινεμά» φιλοξενεί την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου 2021 το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

 

Η συζήτηση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης από το Κινηματοθέατρο ΣΤΑΡ Βέροιας, υπό την αιγίδα του Film Office, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος «Cinemas as Innovation Hubs for Local Communities» του Creative Europe που δημιουργήθηκε με σκοπό τη στήριξη καινοτόμων πολιτιστικών κέντρων με επίκεντρο κινηματογραφικές αίθουσες, ιδίως σε περιοχές όπου υπάρχει περιορισμένη κινηματογραφική και πολιτιστική υποδομή και συνεπώς περιορισμένη παροχή πολιτιστικών αγαθών και υπηρεσιών.

 

Η δράση υποστηρίζει τη δημιουργία καινοτόμων πολιτιστικών χώρων (hub) και δίνει τη δυνατότητα στους κινηματογράφους να καινοτομούν και να διαδραματίζουν σημαντικότερο ρόλο στις τοπικές τους κοινότητες. Στην πρώτη επιλογή από 46 προτάσεις, επιλέχθηκαν μόλις πέντε, και μία από αυτές αφορά το Κινηματοθέατρο ΣΤΑΡ στη Βέροια, τον παλιότερο και μοναδικό κινηματογράφο της πόλης, όπου από το 1953, με δύο χειμερινές και μια θερινή αίθουσα επιμένει να ορίζει την κινηματογραφική παιδεία και διασκέδαση στην πόλη.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τετάρτη, 1η Σεπτεμβρίου, Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α, Λιμάνι)

 

10:30: Φεστιβάλ | Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Ξενάγηση και προβολή της ταινίας του Βασίλη Κεκάτου Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό και εμάς

 

11:30: Αίθουσες | Κινηματοθέατρο ΣΤΑΡ. Η πρωτοβουλία Connecting cinemas. Εισηγήτρια: Ιφιγένεια Βλαχογιάννη, ιδιοκτήτρια του Κινηματοθέατρου ΣΤΑΡ, Μέλος ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

 

 

11:40: Ταινίες & δημιουργοί | Film Office: «Υποστήριξη γυρισμάτων στην Κεντρική Μακεδονία σε καιρό πανδημίας». Εισηγήτριες: Λίνα Μυλωνάκη, αν.προισταμένη του Film Office, Διονυσία Αρβανίτου, σύμβουλος και συντονίστρια ο/α έργων.

 

11:50: Από τον καναπέ στο σινεμά | Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης | Εισηγήτρια: Ελίζ Ζαλαντό, γενική διευθύντρια Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

 

Ακολουθεί Q&A

 

 

 

Η παρουσία του κοινού θα είναι περιορισμένη ενώ ο αριθμός των θεατών θα είναι ο επιτρεπόμενος με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Για την είσοδό σας, απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης.