Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης: Αφιέρωμα στην Αν Χούι

ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αφιέρωμα στην Αν Χούι


(Κυριακή 13 – Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022, αίθουσα Σταύρος Τορνές)

Η Αν Χούι, η πρωτοπόρος σκηνοθέτιδα του Χονγκ Κονγκ, η μόνη γυναίκα που βραβεύθηκε με τον Χρυσό Λέοντα της Βενετίας για τη συνολική προσφορά της στην έβδομη τέχνη, βρίσκεται στο επίκεντρο του νέου αφιερώματος της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης.

Το αφιέρωμα, με τίτλο «Αν Χούι: Όταν το Χονγκ Κονγκ συνάντησε τη νουβέλ βαγκ» θα πραγματοποιηθεί από την Κυριακή 13 έως την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου στο αγαπημένο σινεφίλ στέκι, την αίθουσα Σταύρος Τορνές, στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος, έχουμε την ευκαιρία να δούμε το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ για την Αν Χούι, Keep Rolling (2020) του Lim Chung Man, μια διορατική, βαθιά προσωπική, συχνά χιουμοριστική ματιά στη ζωή και το έργο της 74χρονης πολυβραβευμένης δημιουργού. Επίσης, προβάλλονται τρεις ταινίες της Αν Χούι. Πρόκειται για τα φιλμ Boat People (1982), The postmodern life of my aunt (2006) και The Golden Era (2014).

Τις ταινίες θα προλογίσει ο κριτικός κινηματογράφου και ειδικός στο ασιατικό σινεμά Παναγιώτης Κοτζαθανάσης.

Γενική είσοδος: 4€

Εισιτήρια διαθέσιμα ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: https://www.viva.gr/tickets/venues/filmfestival/

Οι αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης λειτουργούν ως αμιγείς χώροι και η είσοδος στις κινηματογραφικές αίθουσες γίνεται κατόπιν επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης. Βρείτε τις αναλυτικές οδηγίες για το υγειονομικό πρωτόκολλο στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ΕΔΩ.

Πρόγραμμα προβολών

Κυριακή 13/02
20:30:  Keep Rolling

Δευτέρα 14/2

20:30: Boat People

Τρίτη 15/02

20:30:  The Postmodern Life of my Aunt

Τετάρτη 16/02

20:30: The Golden Era

Οι ταινίες του αφιερώματος:

Keep rolling (ντοκιμαντέρ)

(Χόνγκ Κονγκ, 2020)

Σκηνοθεσία - σενάριο: Lim Chung Man. Με τους: Fruit Chan, Hsiao-Hsien Hou, Ann Hui. Γλώσσες: Καντονέζικα, Μανδαρινικά, Έγχρωμο, 111΄.

Ένα βαθιά προσωπικό πορτρέτο της πρωτοπόρου σκηνοθέτιδας Αν Χούι. Το ντοκιμαντέρ καταγράφει τη ζωή και το έργο της σημαντικής κινηματογραφικής προσωπικότητας του Χονγκ Κονγκ και καλύπτει επτά δεκαετίες της ζωής της, παρουσιάζοντας πλούσιο αρχειακό υλικό, βίντεο, φωτογραφίες και συνεντεύξεις με φίλους, συγγενείς και κορυφαίους επαγγελματίες της κινηματογραφικής βιομηχανίας. 

Δείτε το τρέιλερ: https://youtu.be/41XmsrBfjh0

Αίθουσα ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ: 13 Φεβρουαρίου στις 20:30

Boat People / Tau ban no hoi

(Χονγκ Κονγκ, 1982)

Σκηνοθεσία: Ann Hui. Σενάριο: Kang Chien Chiu. Με τους: George Lam, Cora Miao, Season Ma. Γλώσσες: Καντονέζικα, Αγγλικά. Έγχρωμη, 109΄.

Ένας ιάπωνας ρεπόρτερ φτάνει στο Βιετνάμ στα τέλη της δεκαετίας του 1970, στην προσπάθειά του να απαθανατίσει την καθημερινότητα κάτω από το κομμουνιστικό καθεστώς. Εκεί θα γνωρίσει μια όμορφη Βιετναμέζα η οποία θα τον βοηθήσει να ανοίξει τα μάτια του και να κοιτάξει κατάματα τη σοκαριστική πραγματικότητα του ανθρώπινου φόβου, αλλά και τις βαθιές πληγές που άφησε πίσω του ο καταστροφικός πόλεμος στη χώρα.

Δείτε το τρέιλερ: https://youtu.be/NxXxxewEKOQ

Αίθουσα ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ: 14 Φεβρουαρίου στις 20:30

The postmodern life of my aunt

(Χονγκ Κονγκ – Κίνα, 2006)

Σκνοθεσία: Ann Hui. Σενάριο: Qiang Li, Yanyan. Με τους: Gaowa Siqin, Chow Yun-Fat, Wei Zhao. Γλώσσα: Μανδαρινικά, Διάρκεια: 111’

Η Γε Ρουτάνγκ, μια single μεσήλικας στο κατώφλι των εξήντα της χρόνων, παλεύει να ζήσει μια αξιοπρεπή ζωή μέσα στο επικίνδυνο αστικό περιβάλλον της Σαγκάης.

Δείτε το τρέιλερ: https://youtu.be/rEd-fAobvyE


Αίθουσα ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ: 15 Φεβρουαρίου στις 20:30

The Golden Era / Huang jin shi dai

(Κίνα – Χονγκ Κονγκ, 2014)

Σκηνοθεσία: Αν Χούι / Ann Hui. Σενάριο: Qiang Li. Με τους: Tang Wei, Shaofeng Feng, Zhiwen Wang. Γλώσσα: Μανδαρινικά, Έγχρωμη, 177΄.

Η ιστορία της ζωής της διάσημης συγγραφέα και αρθρογράφου Xiao Hong, μιας προοδευτικής και ασυμβίβαστης γυναίκας, από τη δύσκολη δεκαετία του 1930 στο Χονγκ Κονγκ μέχρι τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τη σύσταση της κομμουνιστικής κινεζικής κυβέρνησης.

Δείτε το τρέιλερ: https://youtu.be/iMe_p4WPdhw

Αίθουσα ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ: 16 Φεβρουαρίου στις 20:30