Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ (17-23/02/2022)

 

Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ

Πέμπτη 17 έως Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

 

 

Στο Ολύμπιον, αυτή την εβδομάδα, μη χάσετε την ταινία Η μέθοδος των Γουίλιαμς, του Ρεϊνάλντο Μάρκους Γκριν για τη ζωή των παγκόσμιων σούπερ σταρ του τένις, Βένους και Σερένα Γουίλιαμς, που απέσπασε συνολικά έξι υποψηφιότητες Όσκαρ, μεταξύ άλλων Καλύτερης Ταινίας, Α΄ Ανδρικού και Β΄ Γυναικείου Ρόλου. 

 

Στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης βλέπουμε την ταινία Φύλακας Αδερφός του Φερίτ Καραχάν, που απέσπασε το βραβείο Fipresci  στο Πανόραμα της Μπερλινάλε, ενώ τιμήθηκε με τα βραβεία καλύτερη ταινίας, καλύτερου σεναρίου και καλύτερου μοντάζ στο Φεστιβάλ Αττάλειας.

 

 

Επίσης, αυτή την εβδομάδα, συνεχίζονται:  

 

 

Σας περιμένουμε στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο Ολύμπιον και στην Αποθήκη 1!


 

 

Υπενθυμίζουμε ότι οι αίθουσες του Φεστιβάλ λειτουργούν ως αμιγείς χώροι και η είσοδος στις κινηματογραφικές αίθουσες γίνεται κατόπιν επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης. Βρείτε τις αναλυτικές οδηγίες για το υγειονομικό πρωτόκολλο στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ΕΔΩ

 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Γενική είσοδος: 7,5€

Τρίτη & Πέμπτη 1+1: 7,5€

Φοιτητικό & κάρτα ανεργίας: 6€

Εισιτήρια διαθέσιμα ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:

 https://www.viva.gr/tickets/venues/filmfestival/

 

 

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ

Η μέθοδος των Γουίλιαμς / King Richard   
(ΗΠΑ, 2021)

Σκηνοθεσία: Reinaldo Marcus Green. Σενάριο: Zach Baylin. Με τους: Will Smith, Aunjanue Ellis, Jon Bernthal. Γλώσσα: Αγγλικά. Έγχρωμη, 144΄.

Εξοπλισμένος με ένα ξεκάθαρο όραμα και ένα παράτολμο σχέδιο 78 σελίδων, ο Ρίτσαρντ Γουίλιαμς είναι αποφασισμένος να γράψει ιστορία μαζί με τις κόρες του, Βένους και Σερένα. Με σκληρές προπονήσεις στα εγκαταλελειμμένα γήπεδα της Καλιφόρνια, τα δύο ακατάβλητα κορίτσια σφυρηλατήθηκαν από την ανυποχώρητη αφοσίωση του πατέρα τους και την ισορροπημένη προσέγγιση της μητέρας τους, για να αντιμετωπίσουν ανυπέρβλητα εμπόδια και να ξεπεράσουν κάθε προσδοκία.

Δείτε το τρέιλερ: https://youtu.be/jK-B-38vfjg
Αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΟΝ: 18:00, 21:00

 

Φύλακας αδελφός / Brother's Keeper / Okul Tirasi
(Τουρκία - Ρουμανία, 2021)

Σκηνοθεσία: Ferit Karahan. Σενάριο: Gülistan Acet, Ferit Karahan. Με τους: Samet Yildiz, Ekin Koç, Mahir Ipek. Γλώσσες: Τουρκικά, Κουρδικά. Έγχρωμη, 85΄.

 
Ο Γιουσούφ και ο καλύτερος του φίλος Μέμο είναι Κούρδοι μαθητές σε ένα απομονωμένο δημοτικό σχολείο στα βουνά της Ανατολίας. Όταν ο Μέμο αρρωσταίνει μυστηριωδώς, ο Γιουσούφ υποχρεώνεται να παλέψει ενάντια στα γραφειοκρατικά εμπόδια που θέτει η καταπιεστική διεύθυνση του σχολείου, προκειμένου να τον βοηθήσει. Όταν όμως οι ενήλικες πείθονται τελικά για την σοβαρότητα της κατάστασης του παιδιού, ο καιρός εμποδίζει την μεταφορά του στο νοσοκομείο. Καθώς ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά, δάσκαλοι και παιδιά αλληλοκατηγορούνται, και στην επιφάνεια βγαίνουν κακίες, αισθήματα ενοχής, μυστικά και ψέματα…

* Βραβειο Fipresci – Βερολίνο 2021 (Πανόραμα)

Δείτε το τρέιλερ: https://youtu.be/dFry01BRmTM

Αίθουσα ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ: 19:00, 21:30

 

Μεγάλη Απόδραση / Grosse Freiheit / Great freedom
(Αυστρία - Γερμανία, 2021)

Σκηνοθεσία: Σεμπάστιαν Μάιζε / Sebastian Meise. Σενάριο: Thomas Reider, Sebastian Meise. Με τους: Franz Rogowski, Georg Friedrich, Anton von Lucke. Γλώσσες: Γερμανικά, Αγγλικά. Έγχρωμη, 116΄.

Στη μεταπολεμική Γερμανία, ο Χανς σώθηκε από το ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης μόνο και μόνο για να μπαινοβγαίνει στις φυλακές. Το έγκλημά του; Είναι ομοφυλόφιλος. Εξαιτίας της Παραγράφου 175, η οποία ορίζει την ομοφυλοφιλία όχι απλά ως διαστροφή, αλλά ως ποινικό αδίκημα, η επιθυμία του για ελευθερία καταστρέφεται συστηματικά. Υπό αυτές τις συνθήκες, η μόνη σταθερή σχέση στη ζωή του είναι εκείνη με τον επί σειρά ετών συγκρατούμενό του, τον Βίκτορ, έναν καταδικασμένο δολοφόνο. Σταδιακά, ό,τι ξεκίνησε ως αποστροφή εξελίσσεται σε κάτι που ονομάζεται αγάπη...

Η ταινία διαγωνίζεται για το Βραβείο Lux Audience Award 2022. Ψηφίστε, εδώ: https://luxaward.eu/en

Αίθουσα ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ: Πέμπτη έως Τετάρτη 18:30, 21:30

Δείτε το τρέιλερ: https://youtu.be/cVew9htCxqE

 

Φυσικό φως / Natural Light / Természets Fény
(Ουγγαρία - Γαλλία - Λετονία - Γερμανία, 2021)

Σκηνοθεσία - σενάριο: Ντένες Νάζι / Dénes Nagy. Με τους: Ferenc Szabó, Tamás Garbacz, László Bajkó, Gyula Franczia, Ernő Stuhl, Gyula Szilágyi, Mareks Lapeskis, Krisztián Kozó, József Barta, Aivars Kuzmins, Liene Kislicka. Γλώσσες: Ουγγρικά, Ρωσικά. Έγχρωμη, 103΄.

Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, κατεχόμενη Σοβιετική Ένωση. Ο Ίστβαν Σεμέτκα είναι ένας απλός ούγγρος αγρότης ο οποίος υπηρετεί ως δεκανέας σε μια ειδική μονάδα που αναζητά άτομα για αντιστασιακές ομάδες. Στον δρόμο τους προς ένα απομονωμένο χωριό, η ομάδα του δέχεται πυρά από τον εχθρό. Όταν δολοφονείται ο ταγματάρχης, ο Σεμέτκα καλείται να ξεπεράσει τους φόβους του και να αναλάβει τη διοίκηση της μονάδας καθώς παρασύρεται σε ένα χάος που δεν μπορεί να ελέγξει.

 

Δείτε το τρέιλερ: https://youtu.be/j24dxSucgE8

Αίθουσα ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ: 18.00, 21.00

 

 

 

 Οι αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι μέλη του