Call for Entries Evia Film Project Development

Call for Entries Evia Film Project Development

EVIA FILM PROJECT

Ιούνιος 15-19, 2022

Προθεσμία συμμετοχής: 15 Απριλίου 2022

EDIT: Η προθεσμία παρατείνεται έως την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Τι είδους project ψάχνει το EVIA FILM PROJECT / ποια είναι τα βασικά κριτήρια;

Ψάχνουμε για:

Ποια είναι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων / πότε είναι η προθεσμία;

Η αίτηση πρέπει να υποβληθεί έως τις 29 Απριλίου 2022

Μέχρι τότε θα πρέπει να λάβουμε το πλήρες πακέτο αίτησης (στα αγγλικά, εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά)

Χρειαζόμαστε:

  1. Την πλήρη ηλεκτρονική αίτηση Evia Film Project Development. Φροντίστε να την συμπληρώσετε προσεκτικά. Αφού ολοκληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα, δεν μπορείτε να κάνετε αλλαγές. Στοιχεία από τη φόρμα αίτησης θα χρησιμοποιηθούν για πληροφορίες καταλόγου, εφόσον το έργο σας επιλεχθεί.

Επισυνάψτε στην διαδικτυακή φόρμα ένα μοναδικό αρχείο PDF που να περιλαμβάνει τα παρακάτω:

  1. Σύνοψη μιας (1) σελίδας
  2. Το τελευταίο treatment (από 8 έως 20 σελίδες) στα αγγλικά και στα ελληνικά αν είστε ελληνική παραγωγή.
  3. Βιογραφία / φιλμογραφία του παραγωγού
  4. Βιογραφία / φιλμογραφία του σκηνοθέτη
  5. Σημείωμα του σκηνοθέτη για την ιστορία και το οπτικό στυλ της ταινίας και τους λόγους που καθιστά την ταινία “πράσινη”.
  6. Σημείωμα του παραγωγού για τη χρηματοδοτική στρατηγική που θα ακολουθήσει
  7. Προϋπολογισμός
  8. Χρηματοδοτικό πλάνο
  9. Λίστα επιβεβαιωμένων χρηματοδοτήσεων για το project (εάν υπάρχουν)
  10. Συμφωνητικό σχετικά με τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας μεταξύ του σκηνοθέτη και του παραγωγού ή επιστολή του σκηνοθέτη που να αναφέρει ότι ο συγκεκριμένος παραγωγός θα εκπροσωπεί το project
  11. Προηγούμενη ταινία του σκηνοθέτη (online σε ασφαλές σύνδεσμο)
  12. Moodboard εάν υπάρχει 

Γενικοί Κανόνες και Κριτήρια Επιλογής

Το Evia Film Project είναι ανοιχτό σε project που πρόκειται να εχουν κεντρικό ή ευρύτερο θέμα την οικολογική βιωσιμότητα ή και την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετική με την οικολογική καταστροφή του πλανήτη μας. Το Evia Film Project  και είναι ευέλικτο όταν εξετάζει τις επιλογές του. Η αξιολόγηση δεν έχει αυστηρούς κανόνες και κάθε μεμονωμένο project θα εξεταστεί με βάση τα πλεονεκτήματά του. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι κανόνες με τους οποίους λειτουργούμε:

  1. Τα υλικά και οι υπότιτλοι που αφορούν την αίτηση θα πρέπει να είναι στα αγγλικά (εκτός από το treatment που μπορεί να είναι και στα ελληνικά).
  2. Δεχόμαστε μόνο project μεγάλου μήκους μυθοπλασίας/ ντοκιμαντέρ / new media / animation (άνω των 60 λεπτών).
  3. Μία εταιρία παραγωγής ή ένας παραγωγός μπορεί να καταθέσει δύο project.
  4. Πρέπει να υποδεικνύεται σε ποια άλλα market ή και εργαστήρια γραφής (workshops) και ποια χρονιά έχει ήδη συμμετάσχει το project. Ειδάλλως να επισημαίνεται ότι παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Εύβοια.
  5. Τα project διαβάζονται από δύο αξιολογητές το λιγότερο. Η τελική επιλογή γίνεται από την ομάδα της Αγοράς και Φεστιβάλ.
  6. Επιλέγονται μέχρι πέντε (5) project.
  7. Η ανακοίνωση των επιλεγμένων project γίνεται μέσα Μαϊου. 

Τι συμβαίνει εάν επιλεγεί το project μου;

  1. Για κάθε επιλεγμένο project σκηνοθέτης και παραγωγός συστήνεται να είναι παρόντες κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών του Evia Film Project (15-19 Ιουνίου 2022) ή τουλάχιστον ένας εκπρόσωπος του πρότζεκτ. Το Evia Film Project θα γίνει στην Αιδηψό και άλλες πόλεις και χωριά της Βόρειας Εύβοιας. Το Φεστιβάλ θα καλύψει τα έξοδα διαμονής σας στην Εύβοια, ταξιδιωτικά έξοδα έως 350 Ευρώ και, εάν χρειαστεί, τη μεταφορά σας από την Αθήνα προς την Εύβοια και πίσω στην Αθήνα.
  2. Θα σας αποσταλεί το χρονοδιάγραμμα των συναντήσεων λίγες μέρες πριν αρχίσει το Evia Film Project. Το χρονοδιάγραμμα θα βασίζεται στα αιτήματα των προσκεκλημένων επαγγελματιών. Επιπλέον συναντήσεις μπορούν να προγραμματιστούν κατά τη διάρκεια του Evia Film Project ανάλογα με τη διαθεσιμότητα. Evia Film Project θα πρέπει να αναφέρουν το EVFP ή να εμφανίζουν το λογότυπό του στους τίτλους τέλους. Κατά προτίμηση, η παρακάτω πρόταση θα πρέπει να αναφέρεται στους τίτλους τέλους: "[τίτλος ταινίας] παρουσιάστηκε στο Evia Film Project του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης". Το λογότυπο Evia Film Project θα αποσταλεί στους κινηματογραφιστές μετά την επιλογή του project.
  3. Τα βραβεία του Evia Film Project θα ανακοινωθούν σύντομα  

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ