63ο ΦΚΘ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Thessaloniki Locarno Industry Academy

63ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ||

3 - 13/11/2022

                                                                  

 

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Thessaloniki Locarno Industry Academy

 

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης μαζί με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο παρουσιάζουν για ακόμα μία χρονιά την επιτυχημένη δράση Thessaloniki Locarno Industry Academy. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που απευθύνεται σε νέους επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι αιτήσεις ξεκίνησαν, σάς περιμένουμε!

 

Η Ακαδημία λειτουργεί ήδη επιτυχώς στην Ελβετία, τη Λατινική Αμερική, τη Νέα Υόρκη, το Λίβανο και τη Ν. Αφρική και είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει σκοπό να βοηθήσει τους νέους επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου που ειδικεύονται στην προώθηση και διανομή ταινιών. Απευθύνεται, επίσης, σε επαγγελματίες των new media και τους βοηθά να επεκτείνουν την εμπειρία τους και να διευρύνουν το επαγγελματικό τους δίκτυο στα πεδία των διεθνών πωλήσεων, του μάρκετινγκ, της διανομής και του προγραμματισμού ταινιών.

 

Tο Industry Academy της Θεσσαλονίκης επικεντρώνεται σε χώρες από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο, ενώ θα δέχεται αιτήσεις από τις περιοχές όπου λειτουργεί ήδη η Ακαδημία (Ευρώπη, Λατινική Αμερική, ΗΠΑ, Μέση Ανατολή και Νότια Αφρική).

 

Το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί από τις 5 έως τις 10 Νοεμβρίου στην Αγορά του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και θα έχει στόχο να εκπαιδεύσει νέους επαγγελματίες του κινηματογράφου.

 

Η Ακαδημία προσφέρει στους συμμετέχοντες συνεδρίες με κορυφαίους και έμπειρους επαγγελματίες και ειδικούς: με sales agents, διανομείς, επικεφαλής τμημάτων μάρκετινγκ, προγραμματιστές φεστιβάλ και παραγωγούς. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να ανταλλάσσουν απόψεις και ιδέες με συναδέλφους τους και με καλεσμένους ομιλητές, ενώ θα έχουν πρόσβαση σε επαγγελματικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Αγοράς (4 – 12 Νοεμβρίου), οι οποίες προσφέρουν καλύτερη επισκόπηση των δραστηριοτήτων της αγοράς και κατανόηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκοί και διεθνείς παράγοντες στη βιομηχανία του κινηματογράφου).

 

Η επίσημη γλώσσα είναι τα αγγλικά.

 

Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων είναι η Τρίτη, 2 Αυγούστου.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ  www.filmfestival.gr. Μπορείτε να βρείτε την αίτηση εδώ.