Παράταση καταθέσεων για το πρόγραμμα ανάπτυξης podcast Νέο βραβείο από το Φεστιβάλ και το iMEdD

Παράταση καταθέσεων για το πρόγραμμα ανάπτυξης podcast

Νέο βραβείο από το Φεστιβάλ και το iMEdD

 

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου προλαβαίνετε να καταθέσετε τις ιδέες και τις προτάσεις σας για την ανάπτυξη podcast, στο πλαίσιο ενός νέου προγράμματος που δημιούργησαν το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό iMEdD (incubator for Media Education and Development).

 

Οι δύο οργανισμοί προσκαλούν δημιουργούς podcast, καθώς και επαγγελματίες και φοιτητές του χώρου του κινηματογράφου και των ΜΜΕ από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να καταθέσουν τις ιδέες και τις προτάσεις τους για podcast, τα οποία θα υλοποιηθούν με την υποστήριξη του iMEdD. Από τις προτάσεις που θα κατατεθούν θα επιλεγεί μία, η οποία θα κερδίσει ένα βραβείο για την υλοποίηση ενός πρωτότυπου podcast.

 

Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός νέου podcast/ηχητικού ντοκιμαντέρ που θα βασίζεται στη δημοσιογραφική έρευνα και τεκμηρίωση, στο πλαίσιο του προγράμματος podcasts του iMEdD. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν τις ιδέες τους υπό μορφή περιγραφής και ανάλυσης θέματος.

 

Αναζητούμε μια ιστορία που θα αναπτυχθεί βασισμένη στη δημοσιογραφική μεθοδολογία και σε δημοσιογραφικές τεχνικές. Τα κριτήρια επιλογής θα είναι η πρωτοτυπία, η δημοσιογραφική αξία, η προτεινόμενη μεθοδολογία, η δυνατότητα τεκμηρίωσης και το ρεαλιστικό πλαίσιο εκτέλεσης.

 

Το έργο προς παραγωγή, μπορεί να είναι στα ελληνικά ή στα αγγλικά και να αποτελεί πρόταση ενός δημιουργού ή μιας ομάδας δημιουργών.

 

Οι προτάσεις των υποψήφιων δημιουργών μπορούν να κατατεθούν έως την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 στις 17:00 ώρα Ελλάδoς.

 

Η πρόταση που θα επιλεγεί από κριτική επιτροπή του iMEdD, θα ανακοινωθεί στη διάρκεια του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (3-13/11/2022). Κατόπιν, θα υλοποιηθεί με την  δημοσιογραφική και τεχνική υποστήριξη του iMEdD. Το τελικό podcast θα παρουσιαστεί στη διάρκεια του 25ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (Μάρτιος 2023), σε ειδικό event, στο Εκτός Συναγωνισμού τμήμα Podcast. 

 

Ο νικητής του βραβείου θα συνεργαστεί για 4 μήνες με το iMEdD, το οποίο θα υποστηρίξει την ανάπτυξη του περιεχομένου, την ενσωμάτωση δημοσιογραφικών πρακτικών, την παροχή υλικοτεχνικού εξοπλισμού και την εκτέλεση παραγωγής, καλύπτοντας εξ ολοκλήρου τις οικονομικές ανάγκες για την ολοκλήρωση του έργου. 

 

Ο κανονισμός και η σχετική αίτηση είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ, στο παρακάτω link: https://form.jotform.com/filmfestivalgr/podcastsinprogress

 

Αυτή η κοινή πρωτοβουλία αποτελεί μέρος της πολυεπίπεδης συνεργασίας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του iMEdD με στόχο την διεύρυνση των δεσμών της κινηματογραφικής και δημοσιογραφικής κοινότητας για την περαιτέρω ανάπτυξη της αφήγησης και της παραγωγής περιεχομένου. Παράλληλα με τη συγκεκριμένη συνεργασία επιδιώκεται η οχύρωσή της με αξιόπιστα δεδομένα και ανεξάρτητη έρευνα που ακολουθεί ενδεδειγμένες δημοσιογραφικές πρακτικές και εργαλεία.