Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης υποστηρίζει το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης GLAD ταινιών

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης υποστηρίζει το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης GLAD ταινιών

Αίθουσα Τζον Κασσαβέτης (Αποθήκη 1), 5-9 Οκτωβρίου 2022

 

 

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπως κάθε χρόνο από το 1999, στηρίζει το Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης GLAD ταινιών (γκέι, λεσβιακό, ασύμμετρο, ποικιλόμορφο), το οποίο θα φιλοξενηθεί φέτος από την Τετάρτη 5 έως την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, με καθημερινές προβολές, στις 18.00 και στις 21.15, στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης (Αποθήκη 1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης).

 

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από την εθελοντική, αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Σύμπραξη για το Κοινωνικό Φύλο». Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού επιχορηγεί το φεστιβάλ, ενώ εκτός από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, το Φεστιβάλ στηρίζουν το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης / Ίδρυμα Νεολαίας και δια Βίου Μάθησης, η Πρεσβεία της Νορβηγίας, η Πρεσβεία της Σουηδίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.  στην Αθήνα, η Πρεσβεία

 

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα προβληθούν συνολικά 28 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, με ενσωματωμένους υπότιτλους (ελληνικούς για τις ξένες παραγωγές και αγγλικούς για τις ελληνικές), ενώ στις προβολές θα παρευρεθούν σκηνοθέτες των ταινιών, οι οποίοι θα συνομιλήσουν με τους θεατές. Το κοινό θα έχει, επίσης, την ευκαιρία να ψηφίσει για την αγαπημένη του ταινία από το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, καθώς στο τέλος της διοργάνωσης θα απονεμηθούν Βραβεία Κοινού για Μικρού και Μεγάλου Μήκους Ταινία.

 

Επιπλέον, θα διεξαχθεί συζήτηση για τον ιό HIV και το AIDS από τις Ενωμένες Κοινωνίες Βαλκανίων, ενώ στο φουαγέ/προθάλαμο των αιθουσών προβολής θα πραγματοποιηθεί η εικαστική έκθεση του ζωγράφου Ανδρέα Παύλου, της φωτογράφου Φαίδρας Λεφάκη, καθώς και έκθεση αφίσας διεθνών ΛΟΑΤΚΙ φεστιβάλ.

 

Τιμή εισιτήριου: 5 ευρώ.

Πέμπτη 6/10: ένα εισιτήριο για δύο άτομα.

Τιμή εισιτηρίου για όλες τις προβολές: 30 ευρώ

Ηλεκτρονική προαγορά εισιτηρίου: https:// filmfreeway.com/lgbtq-iff/tickets.

 

Περισσότερες πληροφορίες:

τηλ.: +306999249000

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,

https://gladfest.eu