«Η παγίδα» στην αίθουσα Παύλος Ζάννας

 

Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Πέμπτη 27 Οκτωβρίου – Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

 

 

Μία εβδομάδα πριν από την έναρξη του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σας περιμένουμε στις αίθουσες του Φεστιβάλ, στο Ολύμπιον και την Αποθήκη 1 με πέντε εξαιρετικές ταινίες:

 

 

 

 

 

Μην τις χάσετε!

 

 

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συμμετέχει στη Γιορτή του Σινεμά, και σάς προσκαλεί να επιλέξετε την ταινία που θέλετε να δείτε με τιμή εισιτηρίου 2€.

Η Γιορτή του Σινεμά διοργανώνεται από τους διανομείς κινηματογραφικών ταινιών και έχει την υποστήριξη των επιχειρήσεων των κινηματογραφικών αιθουσών πανελλαδικά.

#giortitoucinema #giortitoucinema22

 

Είναι ωραίο να είσαι 18!

Δωρεάν είσοδος για νέους και νέες 18 ετών στις προβολές του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την κινηματογραφική σεζόν 2022-2023.

 

Ισχύει για όσους και όσες έχουν γεννηθεί το 2004 και το 2005.

Απαιτείται η έκδοση μηδενικού εισιτηρίου αποκλειστικά από τα ταμεία του Φεστιβάλ, καθώς και η επίδειξη εγγράφου ταυτοπροσωπίας.

 

Εξαιρούνται οι διοργανώσεις του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, του 25ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, φιλοξενούμενες εκδηλώσεις και ειδικές προβολές.

 

 

 

 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Γενική είσοδος: 7,5€

Τρίτη & Πέμπτη 1+1: 7,5€

Φοιτητικό: 6€

Κάρτα ανεργίας: 6€

Kids Love Cinema: 3€

Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης: 4€

Cinedoc: 5€

Εισιτήρια είναι διαθέσιμα ηλεκτρονικά στο https://www.viva.gr/tickets/venues/filmfestival/

 

Σας περιμένουμε στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης!

 

 

 

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ

Η παγίδα / Huda's Salon / Saloon Huda

(Παλαιστίνη - Αίγυπτος - Ολλανδία - Κατάρ, 2021)

 

Σκηνοθεσία - σενάριο: Χάνι Αμπού-Ασάντ / Hany Abu-Assad. Με τους: Maisa Abd Elhadi, Ali Suliman, Manal Awad, Jalal Masarwa. Γλώσσα: Αραβικά. Έγχρωμη, 91΄.

 

Η επίσκεψη της Nadia στο κομμωτήριο της Huda μετατρέπεται σε εφιάλτη όταν αυτή την προδίδει και η μόνη της ελπίδα είναι να συνεργαστεί με τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ και να κατασκοπεύσει την δική της κοινότητα. Η Nadia θα βρεθεί σε ένα μεγάλο δίλημμα και ενώ προσπαθεί να το αποφύγει η Huda απειλεί την ασφάλειά της φτάνοντάς την στα όρια της.

 

Δείτε το τρέιλερ: https://youtu.be/H20x_OfiLsk

 

Αίθουσα ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη 19:00, 21:00.

 

Απόφαση Φυγής / Decision to Leave / Heojil kyolshim

(Νότια Κορέα, 2022)

 

Σκηνοθεσία: Παρκ Τσαν-γουκ / Park Chan-wook. Σενάριο: Park Chan-wook, Seo-kyeong Jeong. Με τους: Tang Wei, Go Kyung-Pyo, Park Hae-il. Γλώσσες: Κορεάτικα, Κινέζικα. Έγχρωμη, 138΄.

 

Ένας άντρας πέφτει από μια βουνοκορφή και πεθαίνει. Ο ντετέκτιβ που αναλαμβάνει την υπόθεση, γνωρίζει τη γυναίκα του θύματος κατά τη διάρκεια των επίμονων ερευνών του. Σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις υποψίες του αλλά και την ερωτική του επιθυμία για εκείνη.

 

 

Δείτε το τρέιλερ: https://youtu.be/VhSPndLRrBw

Αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΟΝ: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη 18:45, 21:45

 

          

 

 

Drive my car / Doraibu mai kâ

(Ιαπωνία, 2021)

 

Σκηνοθεσία: Ριουσούκε Χαμαγκούτσι / Ryûsuke Hamaguchi. Σενάριο: Ryûsuke Hamaguchi,Takamasa Oe, βασισμένο στο μπεστ σέλερ του Χαρούκι Μουρακάμι. Με τους: Hidetoshi Nishijima, Tôko Miura, Reika Kirishima. Γλώσσες: Ιαπωνικά, Αγγλικά, Κορεάτικη νοηματική γλώσσα, Κορεάτικα, Γερμανικά, Κινέζικα (Μανδαρινικά), Ινδονησιακά, Ταγκαλόγκ. Έγχρωμη, 179΄.

 

Ο Γιουσούκε Καφούκου, θεατρικός ηθοποιός και σκηνοθέτης, είναι παντρεμένος με την αγαπημένη του Ότο, μια σεναριογράφο. Η Ότο πεθαίνει ξαφνικά, αφήνοντας πίσω της ένα μυστικό. Δύο χρόνια αργότερα ο Καφούκου, αδυνατώντας να διαχειριστεί την απώλεια της γυναίκας του, δέχεται μια πρόταση να σκηνοθετήσει μια παράσταση σ' ένα φεστιβάλ και με το αυτοκίνητό του φτάνει στη Χιροσίμα. Εκεί γνωρίζει τη Μισάκι, μια απρόσιτη γυναίκα που έχει αναλάβει καθήκοντα σοφέρ. Στον χρόνο που περνάνε μαζί, ο Καφούκου έρχεται αντιμέτωπος με το μυστικό της γυναίκας του που υποσυνείδητα τον στοιχειώνει.

 

- Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας 2022

- Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας 2022

- Βραβείο Σεναρίου Φεστιβάλ Καννών 2021

- Βραβείο Διεθνούς Ένωσης Κριτικών FIPRESCI, Φεστιβάλ Καννών 2021

- Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής, Φεστιβάλ Καννών 2021

 

Δείτε το τρέιλερ: https://youtu.be/cD1JVGvVBpE

Αίθουσα ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ: Προβολές: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη 18:15, 21:30.

 

 

Για την Κιάρα / A Chiara

(Ιταλία - Γαλλία, 2021)

 

Σκηνοθεσία - σενάριο: Χονάς Καρπινιάνο / Jonas Carpignano. Με τους: Swamy Rotolo, Pio Amato, Leonardo Bevilacqua. Γλώσσα: Ιταλικά. Έγχρωμη, 121΄.

 

Η οικογένεια Γκουεράσιο και οι φίλοι τους συγκεντρώνονται για να γιορτάσουν τα 18α γενέθλια της Καρμέλα, της μεγαλύτερης κόρης της οικογένειας. Υπάρχει ένας υγιής ανταγωνισμός ανάμεσα στην εορτάζουσα και στη δεκαπεντάχρονη αδερφή της, την Κιάρα, καθώς συναγωνίζονται στον χορό. Πρόκειται για ένα ευχάριστο γεγονός και η στενά δεμένη οικογένεια φαίνεται να το χαίρεται πολύ. Ωστόσο, όλα αλλάζουν την επόμενη μέρα όταν ο πατέρας εξαφανίζεται. Η Κιάρα αρχίζει να εξερευνά τι συνέβη. Καθώς φτάνει κοντά στην αλήθεια, είναι αναγκασμένη να αποφασίσει τι μέλλον θέλει για τον εαυτό της.

 

-  Βραβείο Καλύτερης Ταινίας – Europa Cinemas Label στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών των Καννών.

- Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Ζυρίχης

- Βραβείο Ερμηνείας για την πρωτοεμφανιζόμενη πρωταγωνίστρια Σουάμι Ρότολο & Βραβείο Κριτικών στο Φεστιβάλ Les Arcs

- Βραβείο Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Καḯρου.

 

Δείτε το τρέιλερ: https://youtu.be/GTkHEONKxnU

 

Αίθουσα ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη 18:45, 21:15. 

 

Βαγόνι αριθμός 6 / Hytti nro 6

(Φινλανδία - Γερμανία - Εσθονία - Ρωσία, 2021)

 

Σκηνοθεσία: Γιούχο Κουοσμάνεν /  Juho Kuosmanen. Σενάριο: Andris Feldmanis, Livia Ulman, Juho Kuosmanen. Με τους: Seidi Haarla, Yuriy Borisov, Dinara Drukarova, Julia Aug, Lidia Kostina. Γλώσσες: Ρωσικά, Φινλανδικά, Αγγλικά. Έγχρωμη, 106΄.

 

Καθώς ένα τρένο προχωράει προς τον Aρκτικό Kύκλο, δύο ξένοι θα μοιραστούν ένα ταξίδι που θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν τη ζωή. Μια νέα γυναίκα από τη Φινλανδία φεύγει από μια αινιγματική ερωτική σχέση στη Μόσχα παίρνοντας το τρένο για το αρκτικό λιμάνι του Μουρμάνσκ. Στη διαδρομή θ’ αναγκαστεί να μοιραστεί το μακρύ ταξίδι και το μικρό κουπέ μ’ έναν Ρώσο μεταλλωρύχο. H αταίριαστη συνάντηση οδηγεί τους επιβάτες του βαγονιού να συνειδητοποιήσουν την ανάγκη τους για ανθρώπινη επαφή.  

 

Δείτε το τρέιλερ: https://youtu.be/bJLw7w26Fkg

 

Αίθουσα ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ: Πέμπτη 18:15, 21:30