63ο ΦΚΘ: Για ένα πιο βιώσιμο Φεστιβάλ!

63ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ //

3-13/11/2022

 

Για ένα πιο βιώσιμο Φεστιβάλ!

 

Το 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης εντάσσει το φλέγον ζήτημα της βιωσιμότητας στην ατζέντα του, αξιοποιώντας την πολύτιμη εμπειρία της περιβαλλοντικής δράσης Evia Film Project που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο στη Βόρειο Εύβοια. Έτσι, λοιπόν, θα εγκαινιάσει μια σειρά από μέτρα, δράσεις, ενέργειες και πρωτοβουλίες, με στόχο να ελαττώσει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα, αλλά και να λειτουργήσει ως πηγή ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το κοινό και τους καλεσμένους που θα παρευρεθούν στη φετινή διοργάνωση.

 

Ξεκινώντας από μικρά βήματα, υλοποιήσιμα χωρίς χρονοτριβή από τους εργαζόμενους και το προσωπικό του Φεστιβάλ, έχουμε το βλέμμα στραμμένο σε μια μακροπρόθεσμη ολιστική προσέγγιση, η οποία θα υλοποιηθεί σταδιακά και μεθοδικά, σε βάθος χρόνου. Η προσπάθεια του 63ου ΦΚΘ έρχεται ως συνέχεια και επιστέγασμα του Evia Film Project, που διεξήχθη στη βόρεια Εύβοια τον περασμένο Ιούνιο και έθεσε τις βάσεις για τις μελλοντικά βήματα του Φεστιβάλ στον δρόμο της βιωσιμότητας.

 

Πιο αναλυτικά, το 63ο ΦΚΘ θα κινηθεί στους παρακάτω άξονες που προωθούν τη βιωσιμότητα, την ενημέρωση και τον περιορισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος:

 

 

Παράλληλα, το Φεστιβάλ αξιοποιεί και επεξεργάζεται την εμπειρία, τα στοιχεία και τις πληροφορίες που αποκόμισε από το Evia Film Project, έχοντας ως στόχο να μεγιστοποιήσει την εξοικονόμηση ενέργειας και να ελαχιστοποιήσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του Evia Film Project:

 

 

Το 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σας καλωσορίζει στις προβολές του, με την ευχή και ελπίδα η κινηματογραφική απόλαυση να συνδεθεί σύντομα με την υιοθέτηση μιας βιώσιμης στρατηγικής από όλους τους φορείς και εμπλεκόμενους στη βιομηχανία του κινηματογράφου.