Προλαβαίνετε να καταθέσετε τα podcast σας!

25o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ // 2-12/3/2023

 

Παρατείνεται για λίγες ημέρες η προθεσμία υποβολής podcast στο 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης


Παρατείνεται μέχρι τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 η προθεσμία υποβολής podcast για το τμήμα Podcast του 25ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (2 -12 Μαρτίου 2023). Το Φεστιβάλ με μεγάλη χαρά προσκαλεί δημιουργούς podcast από την Ελλάδα και το εξωτερικό να καταθέσουν τα έργα τους. 

Το Φεστιβάλ ήταν από τα πρώτα στον κόσμο που ενσωμάτωσε τα ψηφιακά αρχεία που έχουν κατακτήσει τον πλανήτη στο πρόγραμμά του. Φέτος, συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με την Ανωτάτη Σχολή Louis Lumière και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και οι συμμετέχοντες στο τμήμα Podcast του 25ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, εκτός από το Βραβείο Καλύτερου Podcast που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο αξίας 2.000 ευρώ, έχουν την ευκαιρία να διαγωνισθούν και για το Βραβείο ENS Louis Lumière – Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος για Ανερχόμενο Ακουστικό Δημιουργό Ντοκιμαντέρ. Ο νικητής αυτού του βραβείου θα βρεθεί για έξι εβδομάδες στη Γαλλία για να συμμετάσχει στο Sound Documentary International Summer Programme της ENS Louis Lumière που απευθύνεται σε νέους επαγγελματίες του οπτικοακουστικού χώρου (δημιουργούς blog, podcast ή οποιουδήποτε άλλου ηχητικού project).

Το τμήμα podcast χωρίζεται σε δύο υποτμήματα: το διαγωνιστικό τμήμα podcast και το εκτός συναγωνισμού τμήμα podcast. Τα podcast που θα επιλεγούν θα παρουσιαστούν στη διάρκεια του 25ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 12 Μαρτίου 2023.

Στο τμήμα podcast μπορούν να συμμετέχουν podcast ελληνικής και αγγλικής γλώσσας.

Για να συμμετάσχουν στο τμήμα podcast του 25ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, τα podcast που θα κατατεθούν θα πρέπει να παρουσιαστούν στο Φεστιβάλ σε παγκόσμια πρεμιέρα και μέχρι τη λήξη του Φεστιβάλ (στις 12 Μαρτίου 2023), δεν θα πρέπει να αναρτηθούν σε οποιαδήποτε πλατφόρμα είτε αυτή είναι δημόσια προσβάσιμη, είτε απαιτεί συνδρομή.

Στο τμήμα podcast του 25ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης μπορούν να συμμετέχουν:

Τα podcast που θα κατατεθούν μπορούν να ενσωματώνουν στην αφήγησή τους συνεντεύξεις, μουσική, ήχους ή ότι άλλο κρίνουν οι δημιουργοί ότι μπορεί να ενισχύσει το αισθητικό αποτέλεσμα.

Τα podcast θα πρέπει να έχουν διάρκεια από 20 έως 30 λεπτά. Οι υποστηριζόμενοι τύποι αρχείων για το podcast είναι οι εξής: MP3, M4A, WAV, MPG, MOV, MP4. Το μέγιστο μέγεθος κάθε αρχείου podcast δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 250 MB

 

 

 

Βραβείο – υποτροφία  «Βραβείο ENS Louis Lumière – Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος για Ανερχόμενο Ακουστικό Δημιουργό Ντοκιμαντέρ»

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Louis Lumière και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος προσφέρουν το βραβείο – υποτροφία  «Βραβείο ENS Louis Lumière – Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος για Ανερχόμενο Ακουστικό Δημιουργό Ντοκιμαντέρ», που παίρνει μέρος στο τμήμα Podcast του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ή του 25ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Ο νικητής θα συμμετάσχει στο Sound Documentary International Summer Programme της ENS Louis Lumière που απευθύνεται σε νέους επαγγελματίες του οπτικοακουστικού χώρου (δημιουργούς blog, podcast ή οποιουδήποτε άλλου ηχητικού project).

Ο νικητής του βραβείου – υποτροφία θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα διάρκειας έξι εβδομάδων στα αγγλικά, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν το καλοκαίρι του 2023 στη Γαλλία. Η κριτική επιτροπή που θα απονείμει το βραβείο θα απαρτίζεται από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου, οι οποίοι θα επιλεγούν από την ENS Louis Lumière και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Οι υποψήφιοι για το Βραβείο ENS Louis Lumière – Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος οφείλουν να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

- Να έχουν ηλικία 25-35 ετών

- Να είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας

- Να κατέχουν στην εντέλεια την αγγλική γλώσσα

Υποψήφιοι για το βραβείο – υποτροφία είναι δημιουργοί που συμμετέχουν στα διαγωνιστικά τμήματα και στα εκτός συναγωνισμού τμήματα Podcast του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του 25ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Οι υποψήφιοι για το βραβείο – υποτροφία θα πρέπει να συμπληρώσουν την ειδική σχετική αίτηση που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ και να την υποβάλλουν μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Το βραβείο θα απονεμηθεί στην τελετή λήξης του 25ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο του 2023.

 

 

 

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ PODCAST: Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023, 23:59.

 

Ο κανονισμός και η σχετική αίτηση είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ, στο παρακάτω link: 

https://form.jotform.com/filmfestivalgr/podcast-submission-892243