Προβολή του Θεματικού Δικτύου «Κινηματογραφική Εκπαίδευση»: «Στην αυλή του σχολείου», της Λόρα Βαντέλ

Σχολικός εκφοβισμός, το σύνθετο πλέγμα των σχέσεων που αναπτύσσονται στο σχολικό περιβάλλον, οι προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν δάσκαλοι και εκπαιδευτικοί, ο χειρισμών προβλημάτων και δύσκολων καταστάσεων από την πλευρά των γονέων, είναι ορισμένα από τα ζητήματα με τα οποία καταπιάνεται το Θεματικό Δίκτυο «Κινηματογραφική Εκπαίδευση». Το Μουσείο Κινηματογράφου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Θεματικό Δίκτυο «Κινηματογραφική Εκπαίδευση», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δικτύου, προσκαλούν εκπαιδευτικούς και γονείς στη δωρεάν προβολή της ταινίας Στην αυλή του σχολείου, σε σκηνοθεσία της Λόρα Βάντελ.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Π. Ε. Αν. Θεσ/νίκης, συντονιστικού φορέα του Δικτύου, και  την υποστήριξη όλων των συνεργαζόμενων φορέων (Διευθύνσεις Π. Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Πιερίας,  Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, Παιδαγωγικό Τμήμα Α.Π.Θ.  Film Office Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ΕΚΟΜΕ).

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο  28 Ιανουαρίου, στις 18.00, στην αίθουσα Σταύρος Τορνές (Αποθήκη 1, Λιμάνι), με ελεύθερη είσοδο (μηδενικό εισιτήριο από τα εκδοτήρια του Φεστιβάλ, την ημέρα της προβολής) για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς μαθητών-μαθητριών. Μετά την ολοκλήρωση της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό, γύρω από ζητήματα που αφορούν τη σχολική κοινότητα, με κεντρική ομιλήτρια-συντονίστρια την κ. Άννα Μπίμπου, καθηγήτρια κλινικής ψυχολογίας, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής  Εκπαίδευσης, ΑΠΘ.

Πληροφορίες: 2310378570 και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Στην Αυλή του Σχολείου / Playground / Un Monde

(Βέλγιο, 2021)

Σκηνοθεσία - σενάριο: Λορά Βαντέλ / Laura Wandel. Με τους: Maya Vanderbeque, Günter Duret, Karim Leklou, Laura Verlinden. Γλώσσα: Γαλλικά. Έγχρωμη, 72΄.

Κάπου στο σημερινό Βέλγιο, η επτάχρονη Νόρα και ο μεγάλος της αδερφός, ο Αμπέλ, επιστρέφουν στα θρανία για τη νέα σχολική σεζόν. Όταν η Νόρα γίνεται μάρτυρας του bullying που δέχεται ο αδερφός της από τους συμμαθητές του, σπεύδει να τον προστατεύσει λέγοντάς τα όλα στον πατέρα τους. Αλλά ο Αμπέλ την αναγκάζει να σωπάσει. Μουδιασμένη από αυτή την κρίση αφοσίωσης, η Νόρα θα προσπαθήσει να βρει τη δική της θέση ανάμεσα στον κόσμο των παιδιών και στον κόσμο των ενηλίκων.

Συνεργαζόμενοι φορείς: