Μια πλούσια κινηματογραφική εβδομάδα στις αίθουσες του Φεστιβάλ (26/1/2023-1/2/2023)

Την ταινία Νοσταλγία του Μάριο Μαρτόνε, ένα συγκινητικό οδοιπορικό παλιννόστησης και αυτογνωσίας, με φόντο τη γοητευτική Νάπολη, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό στην αίθουσα Παύλος Ζάννας.

Στην αίθουσα του Ολύμπιον παρακολουθούμε την ταινία Joyland του Σαΐμ Σαντίκ, από το Πακιστάν, μια ιστορία σεξουαλικής απελευθέρωσης και χειραφέτησης, που ξεδιπλώνεται μέσα από έναν γενναίο αγώνα απέναντι στις πατριαρχικές παραδόσεις.

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο του κύκλου προβολών «Σινεμά και Ψυχανάλυση», προβάλλεται στην αίθουσα Παύλος Ζάννας η πολυβραβευμένη ταινία Το Γεγονός της Οντρέ Ντιγουάν, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της νικήτριας του Νόμπελ Λογοτεχνίας, Ανί Ερνό.

Επιπλέον, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στο Ολύμπιον, οι προβολές της ενότητας Kids Love Cinema συνεχίζουν να προσφέρουν γέλιο και διασκέδαση, αυτή τη φορά με την ταινία Ο μικρός Νικόλας και το κυνήγι του χαμένου θησαυρού.

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, στην αίθουσα Σταύρος Τορνές, το Μουσείο Κινηματογράφου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Θεματικό Δίκτυο «Κινηματογραφική Εκπαίδευση» προσκαλούν γονείς και εκπαιδευτικούς στην προβολή της ταινίας Στην αυλή του σχολείου της Λόρα Βαντέλ.

Παράλληλα, συνεχίζονται στις αίθουσες του Φεστιβάλ:

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Γενική είσοδος: 7,5€

Τρίτη & Πέμπτη 1+1: 7,5€

Φοιτητικό: 6€

Σινεμά και Ψυχανάλυση: 7€

Προβολή Θεματικού Δικτύου «Κινηματογραφική Εκπαίδευση»: δωρεάν είσοδος με μηδενικό εισιτήριο από τα ταμεία του Φεστιβάλ

Kids Love Cinema: 3€

Κάρτα ανεργίας: 6€

Εισιτήρια διαθέσιμα ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:

https://www.viva.gr/tickets/venues/filmfestival/

 

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ

Νοσταλγία / Nostalgia

(Ιταλία-Γαλλία, 2022)

Σκηνοθεσία: Μάριο Μαρτόνε / Mario Martone. Σενάριο: Mario Martone, Ippolita Di Majo. Παίζουν: Pierfranceso Favino, Francesco Di Leva, Tommaso Ragno. Γλώσσα: Ιταλικά. Έγχρωμη, 127΄.

Ο 55χρονος Φελίτσε επιστρέφει στην γενέτειρά του Νάπολη, μετά από 40 χρόνια που έχει καταφύγει (για λόγους που εξηγούνται πολύ αργότερα) στο Κάιρο. Αναζητά το πατρικό του, τις γειτονιές του, την μητέρα του. Βρίσκει τα πάντα αλλαγμένα. Τρομάζει που άλλοι κατοικούν στο σπίτι τους, που η κάποτε κούκλα αεροσυνοδός μητέρα του τώρα είναι μία γριούλα με εύθραυστη ραχοκοκαλιά και αντίληψη, που οι παλιοί του φίλοι έχουν εξαφανιστεί. Ιδιαίτερα ο Ορέστης, ο κολλητός του που μαζί έτρεχαν στους δρόμους με τη μηχανή του, το έσκαγαν από το σχολείο τις μέρες για μπάνιο, ή μπούκαραν για αλητείες σε σπίτια τα βράδια.

Δείτε το τρέιλερ: https://youtu.be/oCanl-rATlc

Αίθουσα ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη - 19:00 & 21:15

Joyland

(Πακιστάν, 2022)

Σκηνοθεσία: Σαΐμ Σαντίκ / Saim Sadiq. Σενάριο: Saim Sadiq, Maggie Briggs. Παίζουν:

Ali Junejo, Rasti Farooq, Alina Khan, Sarwat Gilani, Salmaan Peerzada, Sameer Sohail. Γλώσσες: Παντζάμπι, Ούρντου. Έγχρωμη, 126΄.

Καθώς η ευτυχισμένη πατριαρχική οικογένεια Ράνα λαχταρά τη γέννηση ενός αγοριού, ο νεότερος από τους άνδρες της οικογένειας πιάνει δουλειά σε ένα ερωτικό χοροθέατρο και καταλήγει να ερωτεύεται μια δυναμική και φιλόδοξη τρανς στάρλετ. Η απαγορευμένη ιστορία αγάπης τους φωτίζει σιγά σιγά την επιθυμία ολόκληρης της οικογένειας για σεξουαλική επανάσταση.

Δείτε το τρέιλερ: https://www.youtube.com/watch?v=btCTTUBt2BA

Αίθουσα OΛΥΜΠΙΟΝ: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη - 19:30

 

ΣΙΝΕΜΑ ΚΑΙ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ

Το γεγονός / L' événement / The Happening

(Γαλλία, 2020)

Σκηνοθεσία: Οντρέ Ντιγουάν / Audrey Diwan. Σενάριο: Audrey Diwan, Marcia Romanο, Anne Berest. Παίζουν: Anamaria Vartolomei, Kacey Mottet Klein, Sandrine Bonnaire. Γλώσσα: Γαλλικά. Έγχρωμη, 100΄

Στη Γαλλία της δεκαετίας του ’60, η 23χρονη Αν, μια φέρελπις φοιτήτρια λογοτεχνίας που διψά να ανακαλύψει τον εαυτό της και να γευτεί τη ζωή, ανακαλύπτει πως είναι έγκυος. Εγκλωβισμένη σε μια μοίρα που απειλεί να βάλει φραγή στα όνειρά της, μιας και οι αμβλώσεις είναι παράνομες εκείνη την εποχή, η Αν έρχεται αντιμέτωπη με ένα οδυνηρό δίλημμα. Είτε θα προχωρήσει με την εγκυμοσύνη της, εγκαταλείποντας τα σχέδιά της, καθώς και κάθε υπόνοια ελευθερίας, είτε θα αναζητήσει μια διαφορετική λύση, πέρα από το αυστηρό γράμμα του νόμου. Βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Ανί Eρνό, μίας από τις σπουδαιότερες φωνές της σύγχρονης γαλλικής λογοτεχνίας, η ταινία που απέσπασε το Χρυσό Λιοντάρι του τελευταίου Φεστιβάλ Βενετίας μιλά για το αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να ορίζει τη δική του μοίρα – και αποδεικνύει πως ορισμένες φορές η ανθρώπινη ιστορία κινείται παλινδρομικά.

* Την προβολή διοργανώνουν ο Ψυχαναλυτικός Κύκλος Θεσσαλονίκης και η Ελληνική Εταιρεία της Νέας Λακανικής Σχολής (ΕΕ-ΝΛΣ), με την υποστήριξη της Ακαδημίας Κλινικών Σπουδών (ΑΚΣΠΑ) και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Μετά την προβολή, θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Συντονίστρια συζήτησης:Νούλη Απαζίδου (Ψυχαναλύτρια, μέλος της ΕΕ-ΝΛΣ και της Νέας Λακανικής Σχολής). Ομιλητές: Βέρα Πατιά (Ψυχολόγος, μέλος της ΕE-ΝΛΣ) και Πάνος Αχτσιόγλου (Κριτικός κινηματογράφου, προγραμματιστής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης).

Δείτε το τρέιλερ: https://www.youtube.com/watch?v=1XP-VoxiTHo

Αίθουσα ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ: Κυριακή - 13:30

 

KIDS LOVE CINEMA

Ο μικρός Νικόλας και το κυνήγι του χαμένου θησαυρού / Le trésor du Petit Nicolas

(Γαλλία, 2021)

Σκηνοθεσία: Ζουλιάν Ραπενό / Julien Rappeneau. Σενάριο: Julien Rappeneau, Matthias Gavvary. Παίζουν: Ilan Debrabant, Audrey Lamy, Jean-Paul Rouve. Έγχρωμο, 103΄.

Πάνω από οτιδήποτε άλλο, ο 9χρονος Νικόλας λατρεύει να παίζει και να εξερευνά τον κόσμο με τα φιλαράκια του από το σχολείο, μια τρελο-συμμορία με το όνομα Οι Ανίκητοι. Αξιαγάπητοι, αν και διαβόητοι σκανταλιάρηδες, μπλέκουν σε κάθε είδους περιπέτεια, αφήνοντας τους γονείς και τους δασκάλους να… μαζεύουν τα σπασμένα. Όμως, όταν ο πατέρας του Νικόλα παίρνει ξαφνικά προαγωγή, η οποία απαιτεί τη μετακόμισή τους στον νότο της Γαλλίας, ολόκληρος ο κόσμος του Νικόλα έρχεται τούμπα. Πώς μπορεί να ζήσει χωρίς τους φίλους του; Η συμμορία δεν έχει πει την τελευταία της λέξη - καταστρώνουν το απόλυτο σχέδιο για να εμποδίσουν την απαίσια μετακόμιση: ένα κυνήγι θησαυρού!

Κάπως έτσι ξεκινάει η καινούργια περιπέτεια του ασταμάτητου Μικρού Νικόλα, του πιο διάσημου σχολιαρόπαιδου που έχει συντροφεύσει γενιές και γενιές παιδιών με τις αφηγήσεις του, τις σκέψεις και τις σκανταλιές του. Και φυσικά δεν είναι μόνος: γύρω από τον Νικόλα, ο οποίος μεγαλώνει σε μια απροσδιόριστη πόλη της Γαλλίας τη δεκαετία του ‘50 και του ‘60, γνωρίζουμε την οικογένειά του, τους φίλους του, τους συμμαθητές και τους δασκάλους του, οι οποίοι και συμπληρώνουν το παζλ των ξεκαρδιστικών ιστοριών του.

Δείτε το τρέιλερ: https://www.youtube.com/watch?v=NGOKRhpiKMk

Αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΟΝ: Κυριακή - 12:00

 

Θεματικό Δίκτυο «Κινηματογραφική Εκπαίδευση»

Στην αυλή του σχολείου / Un monde / Playground

(Βέλγιο, 2021)

Σκηνοθεσία-σενάριο: Λορά Βαντέλ / Laura Wandel. Παίζουν: Maya Vanderbeque, Günter Duret, Karim Leklou, Laura Verlinden. Γλώσσα: Γαλλικά. Έγχρωμη, 72΄.

Κάπου στο σημερινό Βέλγιο, η επτάχρονη Νόρα και ο μεγάλος της αδερφός, ο Αμπέλ, επιστρέφουν στα θρανία για τη νέα σχολική σεζόν. Όταν η Νόρα γίνεται μάρτυρας του bullying που δέχεται ο αδερφός της από τους συμμαθητές του, σπεύδει να τον προστατεύσει λέγοντάς τα όλα στον πατέρα τους. Αλλά ο Αμπέλ την αναγκάζει να σωπάσει. Μουδιασμένη από αυτή την κρίση αφοσίωσης, η Νόρα θα προσπαθήσει να βρει τη δική της θέση ανάμεσα στον κόσμο των παιδιών και στον κόσμο των ενηλίκων.

* Το Μουσείο Κινηματογράφου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Θεματικό Δίκτυο «Κινηματογραφική Εκπαίδευση», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δικτύου, προσκαλούν εκπαιδευτικούς και γονείς στη δωρεάν προβολή της ταινίας Στην αυλή του σχολείου, σε σκηνοθεσία της Λόρα Βάντελ. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Π. Ε. Αν. Θεσ/νίκης, συντονιστικού φορέα του Δικτύου, και  την υποστήριξη όλων των συνεργαζόμενων φορέων (Διευθύνσεις Π. Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Πιερίας,  Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, Παιδαγωγικό Τμήμα Α.Π.Θ.  Film Office Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ΕΚΟΜΕ). Μετά την ολοκλήρωση της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό, γύρω από ζητήματα που αφορούν τη σχολική κοινότητα.

Ομιλήτρια-συντονίστρια: Άννα Μπίμπου, καθηγήτρια κλινικής ψυχολογίας, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής  Εκπαίδευσης, ΑΠΘ.

Δείτε το τρέιλερ: https://www.youtube.com/watch?v=6hQcEWXOs3w

Αίθουσα ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ: Σάββατο - 18:00

 

Πίσω από τις θημωνιές

(Ελλάδα - Γερμανία - Βόρεια Μακεδονία, 2022)

Σκηνοθεσία - σενάριο: Ασημίνα Προέδρου. Παίζουν: Στάθης Σταμουλακάτος, Λένα Ουζουνίδου, Ευγενία Λάβδα, Χρήστος Κοντογεώργης, Ντίνα Μιχαηλίδου, Πασχάλης Τσαρούχας. Έγχρωμη, 118΄.

Ένας ψαράς και αγρότης, κάτοικος ενός παραλίμνιου χωριού στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, πνιγμένος στα χρέη, αρχίζει να μεταφέρει μετανάστες με τη βάρκα του έναντι αδράς αμοιβής. Η γυναίκα του, νοικοκυρά και εκκλησάρισσα του χωριού, αναζητά τον πραγματικό Λόγο του Θεού, ενώ η κόρη τους προσπαθεί να ορίσει τη ζωή της μέσα στο καταπιεστικό περιβάλλον στον οποίο ζει. Μέχρι που ένα τραγικό γεγονός θα αλλάξει τις ισορροπίες και θα φέρει τους τρεις ήρωες μπροστά σε προσωπικά αδιέξοδα και αδυναμίες, με τον καθένα να πρέπει να αναλογιστεί για πρώτη φορά στη ζωή του το κόστος των πράξεών του.

Δείτε το τρέιλερ: https://youtu.be/jF20nFEUhsQ

Αίθουσα ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ: Πέμπτη, Παρασκευή, Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη - 19:00

 

Ιερή αράχνη / Holy Spider

(Δανία-Γερμανία-Σουηδία-Γαλλία, 2023)

Σκηνοθεσία: Αλί Αμπάσι / Ali Abbasi. Σενάριο: Ali Abbasi Afshin Kamran Bahrami Jonas Wagner. Με τους: Mehdi Bajestani, Zar Amir-Ebrahimi, Arash Ashtiani. Έγχρωμη, 116΄.

Η κάθοδος μιας δημοσιογράφου στη σκοτεινή πλευρά της ιερής ιρανικής πόλης Μασάντ, καθώς ερευνά δολοφονίες σεξεργατριών. Ο σκηνοθέτης Αλί Αμπάσι (Σύνορο) επανεξετάζει την υπόθεση ενός serial killer του 2001 σε ένα καλοδομημένο και αγωνιώδες θρίλερ, όπου κάθε λεπτομέρεια αποκαλύπτει τον μισογυνισμό και την καταπίεση που κρύβεται πίσω από κάθε φονταμενταλιστικό καθεστώς.

Δείτε το τρέιλερ:  https://youtu.be/zfC90lD6FlI

Αίθουσα TZON ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη - 21:30 

Το χρυσάφι του Ρήνου / Rheingold

(Γερμανία - Ολλανδία - Μαρόκο - Μεξικό, 2022)

Σκηνοθεσία - σενάριο: Φατίχ Ακίν / Fatih Akin. Παίζουν: Emilio Sakraya, Kardo Razzazi, Mona Pirzad, Arman Kashani, Hüseyin Top, Sogol Faghani. Έγχρωμη, 138΄.

Η διαδρομή του Xatar, ενός ράπερ που έγινε διάσημος στη Γερμανία σκαρφαλώνοντας από το γκέτο στην κορυφή των μουσικών charts, είναι μια δραματική περιπέτεια. Από την κόλαση μιας φυλακής στο Ιράκ, ο Γκιγουάρ (όπως είναι το κατά κόσμον όνομά του) έφτασε στη Γερμανία με την οικογένειά του σε παιδική ηλικία, στα μέσα της δεκαετίας του ογδόντα, και προσγειώθηκε στα χαμηλά της κοινωνικής κλίμακας, περιτριγυρισμένος από ευκαιρίες αλλά και πολλά περισσότερα εμπόδια. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο τον βλέπουμε να μεταμορφώνεται από μικροεγκληματίας σε μεγαλέμπορο ναρκωτικών – μέχρι που εξαιτίας του χάνεται ένα σημαντικό φορτίο του εμπορεύματος. Έτσι, προκειμένου να τακτοποιήσει τα χρέη του με το καρτέλ, ο Γκιγουάρ σχεδιάζει μια ληστεία χρυσού. Στην πρώτη του απόπειρα στο είδος της κινηματογραφικής βιογραφίας, ο πολύπειρος Φατίχ Ακίν επιλέγει να αφηγηθεί την –απίστευτη κι όμως αληθινή– ιστορία ενός σταρ της χιπ χοπ σκηνής που από πρόσφυγας έγινε γκάνγκστερ και στη συνέχεια μουσικός. Βασισμένο στην αυτοβιογραφία του Hajabi, το Χρυσάφι του Ρήνου είναι γεμάτο με σκηνές που σε αφήνουν άναυδο: στιγμές μιας ζωής τόσο συναρπαστικά μυθιστορηματικής που καθώς την παρακολουθείς αναγκάζεσαι να παραδεχτείς πως έπρεπε να γίνει ταινία! Και, ευτυχώς για τους απανταχού κινηματογραφόφιλους, είναι ο Φατίχ Ακίν που επέλεξε να την κάνει.

Δείτε το τρέιλερ: https://youtu.be/T0kNlZw6C5w

Αίθουσα ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη - 21:15

 

Η φάλαινα / The Whale

(ΗΠΑ, 2022)

Σκηνοθεσία: Ντάρεν Αρονόφσκι / Darren Aronofsky. Σενάριο: Samuel D. Hunter. Παίζουν: Brendan Fraser, Sadie Sink, Hong Chau, Samantha Morton. Έγχρωμη, 117΄

Ένας μοναχικός καθηγητής αγγλικών που υποφέρει από παχυσαρκία, επιχειρεί να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με την απομακρυσμένη έφηβη κόρη του, ως μια τελευταία ευκαιρία για εξιλέωση. «Το σινεμά μπορεί να καταφέρει να μας φέρει πιο κοντά με έναν άλλον άνθρωπο, όσο διαφορετικός κι αν φαίνεται εκ πρώτης όψεως. Τα άτομα με παχυσαρκία δέχονται συχνά κριτική, αντιμετωπίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό και προσδιορίζονται από αυτή τη συνθήκη. Όταν είδα το θεατρικό του Σαμ Χάντερ πριν οκτώ χρόνια, έμεινα έκπληκτος από το βάθος των χαρακτήρων του, και ειδικότερα του Τσάρλι, έτσι και μου γεννήθηκε η επιθυμία να αξιοποιήσω τα εργαλεία του κινηματογράφου για να φέρω το κοινό στη θέση του Τσάρλι, στις βαθύτερες σκέψεις του, τις τύψεις και τις ελπίδες του», δηλώνει ο Ντάρεν Αρονόφσκι. Δίνει έτσι στον Μπρένταν Φρέιζερ την ευκαιρία να παραδώσει μια ερμηνεία ζωής, μεταφέροντάς μας –ψυχή τε και σώματι– σε μια περιοχή εξ ορισμού αχαρτογράφητη.

Δείτε το τρέιλερ: https://www.youtube.com/watch?v=42jISoaSwoQ

Αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΟΝ: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη - 21:45

 

Ο όρκος του Παμφίρ / Pamfir

(Ουκρανία - Γαλλία - Πολωνία - Χιλή - Λουξεμβούρο, 2022)

Σκηνοθεσία-σενάριο: Ντμίτρο Σουκουλούτκι Σόμπτσουκ / Dmytro Sukholytkyy-Sobchuk. Παίζουν: Rimma Zyubina, Olena Khokhlatkina, Oleksandr Yatsentyuk, Solomiia Kyrylova, Stanislav Potiak, Ivan Sharan, Miroslav Makoviychuk. Έγχρωμη, 100΄.

Δυτική Ουκρανία, παραμονή ενός παραδοσιακού καρναβαλιού. Ο Παμφίρ επιστρέφει στην οικογένειά του μετά από μήνες απουσίας. Η αγάπη τους είναι τόσο άνευ όρων που όταν το μοναχοπαίδι του βάζει φωτιά στο σπίτι προσευχής, ο Παμφίρ δεν έχει άλλη επιλογή από το να επανασυνδεθεί με το ταραγμένο παρελθόν του για να διορθώσει το λάθος του γιου του. Θα οδηγηθεί σε μια ριψοκίνδυνη πορεία με μη αναστρέψιμες συνέπειες.

Δείτε το τρέιλερ: https://youtu.be/PW5XmJH_VTk

Αίθουσα ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη - 19:30

 

Aftersun

(Ηνωμένο Βασίλειο-ΗΠΑ, 2022)

Σκηνοθεσία-σενάριο: Σαρλότ Γουέλς / Charlotte Wells. Παίζουν: Paul Mescal, Frankie Corio, Celia Rowlson-Hall. Έγχρωμη, 102΄

Ένας νεαρός χωρισμένος πατέρας και η μικρή κόρη του πηγαίνουν διακοπές. Στις μέρες που θα ακολουθήσουν, ξεδιπλώνεται η σχέση τους, η ζωή τους αλλά και τα τραύματά τους. Η ανάμνηση αυτή θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στην ψυχή της -ενήλικης πια- κοπέλας. 

- Βραβείο της Επιτροπής στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ των Καννών 

Δείτε το τρέιλερ: https://youtu.be/lG2gCC0-0nY

Αίθουσα ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη - 17:45

 

 Οι αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι μέλη του