Ρομαντικό happy end ή ανεκπλήρωτος έρωτας;

Ρομαντικό happy end ή ανεκπλήρωτος έρωτας;

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023, Ολύμπιον 

 

Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023 δείτε σε τι mood είστε κι ελάτε να γιορτάσουμε μαζί στο Ολύμπιον την αγάπη μας για το σινεμά!

 

Στην αίθουσα Παύλος Ζάννας έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να δούμε στη μεγάλη οθόνη ένα από τα καλύτερα μιούζικαλ της δεκαετίας του 1930, το Αγάπα με αυτή τη νύχτα του Ρούμπεν Μαμούλιαν, ένα φιλμ απαράμιλλης κομψότητας και δεξιοτεχνίας, με μια μεταδοτική αίσθηση χαράς και απόλαυσης. Την ταινία θα προλογίσει η Ελευθερία Θανούλη, καθηγήτρια Θεωρίας Κινηματογράφου ΑΠΘ, και πρόεδρος του ΔΣ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

 

Στην αίθουσα Ολύμπιον βλέπουμε την Ερωτική επιθυμία, το μοναδικό κινηματογραφικό ποίημα του Γουονγκ Καρ Γουάι, για το απωθημένο του ανολοκλήρωτου έρωτα, την απώλεια, τη σπαρακτική μοναξιά. Για την ταινία θα μιλήσει ο Πάνος Αχτσιόγλου, μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου.

 

Μετά το τέλος της προβολής η βραδιά συνεχίζεται στο Πράσινο Δωμάτιο με ειδική 1+1 προσφορά στο cocktail In the Mood to Drink.

 

INFO

Γενική είσοδος: 5€

Ειδική προσφορά: 1+1

Δωρεάν είσοδος για νέους και νέες 18 ετών.

 

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ

Αγάπα με αυτή τη νύχτα / Love Me Tonight
(ΗΠΑ, 1932)

Σκηνοθεσία: Ρούμπεν Μαμούλιαν / Rouben Mamoulian. Σενάριο: Samuel Hoffenstein, George Marion Jr.,  Waldemar Young. Με τους: Maurice Chevalier, Jeanette MacDonald, Charles Ruggles. Ασπρόμαυρη, 104΄.

Ένας παριζιάνος ράφτης προσποιείται τον βαρόνο προκειμένου να μπορέσει να εισπράξει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό που του χρωστάει ένας αριστοκράτης. Γρήγορα όμως θα βρεθεί ερωτευμένος με μια υπεροπτική αλλά βαριεστημένη νεαρή πριγκίπισσα, η οποία ζει μια ανιαρή ζωή στον πύργο της.  

Αίθουσα ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ: Τρίτη 14 Φεβρουαρίου στις 19:00

Ερωτική επιθυμία / In the Mood for Love / Hua yang Nian Hua
(Χονγκ Κονγκ - Γαλλία, 2001)

Σκηνοθεσία - σενάριο: Wong Kar-Wai. Με τους: Tony Leung Chiu-wai, Maggie Cheung, Rebecca Pan, Liu Chin, Siu Ping Lam, Chin Chi-Ang. Έγχρωμη, 98΄.

 

Ο Τσάου, αρχισυντάκτης μιας εφημερίδας, μετακομίζει με τη σύζυγό του σ’ένα καινούργιο σπίτι. Εκεί γνωρίζεται με τη Λι-Ζεν, την όμορφη γυναίκα της διπλανής πόρτας, σύζυγο ενός εμπορικού αντιπροσώπου, ο οποίος βρίσκεται συνήθως σε επαγγελματικό ταξίδι. Η σύζυγος του Τσάου λείπει, επίσης, συχνά από το σπίτι. Κάποτε θα συνειδητοποιήσουν ότι οι σύζυγοί τους είναι εραστές και τότε θα βρεθούν στα χνάρια μιας ερωτικής επιθυμίας που κανείς τους δεν παραδέχεται πως είναι δική του.

Αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΟΝ: Τρίτη 14 Φεβρουαρίου στις 21:30