Συνολικά 55.400 άνθρωποι στήριξαν ντοκιμαντέρ και δημιουργούς

25ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ // 2-12/3/2023

 

Συνολικά 55.400 άνθρωποι στήριξαν ντοκιμαντέρ και δημιουργούς

 

Στο 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το οποίο πραγματοποιήθηκε κάτω από τη βαριά σκιά του δυστυχήματος στα Τέμπη, τα ντοκιμαντέρ μάς προσέφεραν καταφύγιο και επιχείρησαν να μας δώσουν μια νότα ελπίδας. Οι θεατές παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τα επείγοντα κοινωνικά θέματα που ανέδειξαν τα έργα και συμμετείχαν ενεργά στις συζητήσεις με τους δημιουργούς. Συνολικά 55.400 άτομα παρακολούθησαν ντοκιμαντέρ, masterclasses, ανοιχτές συζητήσεις και δράσεις της Αγοράς. Σε σχέση με πέρυσι, σημειώθηκε αύξηση 11,2% στην προσέλευση, πλησιάζοντας τα προ πανδημίας επίπεδα.

 

Φέτος πραγματοποιήθηκαν 220 προβολές σε φυσικούς χώρους. Προβλήθηκαν, συνολικά, 237 ντοκιμαντέρ μικρού και μεγάλου μήκους, ενώ 147 ντοκιμαντέρ προβλήθηκαν ψηφιακά, στην online πλατφόρμα του Φεστιβάλ. Στη διάρκεια του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν δέκα masterclasses, ανοιχτές συζητήσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις και συζητήσεις με θέμα τη βιωσιμότητα, με μεγάλη συμμετοχή του κοινού. Μέχρι την Παρασκευή 17 Μαρτίου συνεχίστηκαν οι προβολές των ταινιών των τμημάτων Πλατφόρμα και Από οθόνη σε Οθόνη, δίνοντας την δυνατότητα σε θεατές από όλη την Ελλάδα να παρακολουθήσουν ελληνικές ταινίες που καταπιάνονται με θέματα που μας αφορούν όλους.

 

Στο πλαίσιο των αναπτυξιακών δράσεων της Αγοράς πραγματοποιήθηκαν 670 συναντήσεις ανάμεσα σε 407 επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν οκτώ Agora Talks και τέσσερις παρουσιάσεις που απευθύνθηκαν στους επαγγελματίες του οπτικοακουστικού χώρου.

 

Ελπίζουμε ότι τα πρότζεκτ της Αγοράς θα γίνουν γρήγορα ταινίες, οι οποίες θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν σε κινηματογραφικές αίθουσες, διεθνή φεστιβάλ, πλατφόρμες, τηλεοπτικά δίκτυα, και φυσικά σε μία από τις επόμενες διοργανώσεις μας.