Γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18 Μαΐου) στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης!

Την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 σάς περιμένουμε στο Μουσείο Κινηματογράφου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για να γιορτάσουμε όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Φέτος, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), επιδιώκοντας  να αναδείξει τον σημαντικό και πολύτιμο ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν τα μουσεία ως φορείς κοινωνικών αλλαγών και βιώσιμης ανάπτυξης, έχει επιλέξει το σκεπτικό «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής» ως κεντρικό θέμα των δράσεων του εορτασμού.  

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει περιήγηση στους χώρους του μουσείου, καθώς και την προβολή του ντοκιμαντέρ Στη γη του άγριου μελιού (Honeyland, 2019) των Ταμάρα Κοτέφσκα και Λιούμπομιρ Στεφάνοφ, το οποίο απέσπασε τρία βραβεία στο Φεστιβάλ του Σάντανς και βρέθηκε υποψήφιο για βραβείο Όσκαρ στις κατηγορίες της Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας και του Καλύτερου Ντοκιμαντέρ. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος, η οποία βρίσκεται μέσα στο Μουσείο. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

09:00 – 19:00 Ελεύθερη είσοδος και περιήγηση στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου,  «Ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου».

18:00 Προβολή του ντοκιμαντέρ Στη γη του άγριου μελιού των Ταμάρα Κοτέφσκα και Λιούμπομιρ Στεφάνοφ. Εξετάζοντας με διακριτικότητα αλλά και διεισδυτική ματιά τους τελευταίους μελισσοκόμους άγριων μελισσών του πλανήτη, το υποψήφιο για Όσκαρ ντοκιμαντέρ από τη Βόρεια Μακεδονία επιμένει πεισματικά να βλέπει την ομορφιά αυτού του κόσμου, η οποία κρύβεται στο κεχριμπαρένιο χρώμα του μελιού, αλλά και στα γεμάτα ειλικρίνεια μάτια της πρωταγωνίστριάς του.

Αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος. Είσοδος ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας

Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Αποθήκη Α΄ (Λιμάνι Θεσσαλονίκης)

Πληροφορίες: 2310 378570 / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.