2ο Evia Film Project: Τα highlights της τέταρτης ημέρας

2ο Evia Film Project: Τα highlights της τέταρτης ημέρας

 

To 2ο Evia Film Project ετοιμάζεται για τη μεγάλη συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου. Συνεχίστηκε το Fam Trip στη Βόρεια Εύβοια για location managers και παραγωγούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, τα masterclasses, οι προβολές ταινιών και τα παιδικά εργαστήρια. Το Evia Film Project δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να ανακαλύψει τον εντυπωσιακό κόσμο του VR και να ακούσει περιβαλλοντικά podcast μέσα από τη σελίδα του Φεστιβάλ.

 

Συναυλία Νίκου Πορτοκάλογλου. Μαζί του οι Βίκυ Καρατζόγλου και Βύρων Τσουράπης

 

Το 2ο Evia Film Project ολοκληρώνεται το Σάββατο με τη συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου, στην πλατεία Θερμοποτάμου, στην Αιδηψό.

 

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης, ο οποίος μας κρατά συντροφιά τα τελευταία χρόνια μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή Μουσικό κουτί  στην ΕΡΤ1, στήνει μια μουσική παράσταση στηριγμένη στα πιο αγαπημένα τραγούδια του, αλλά και σε τολμηρούς συνδυασμούς ελληνικών και ξένων εμβληματικών τραγουδιών.

 

Στο πλευρό του θα έχει την Βίκυ Καρατζόγλου, μία από τις νεότερες αναγνωρίσιμες γνήσιες λαϊκές φωνές και τον πιστό συνοδοιπόρο του, Βύρωνα Τσουράπη, έναν νέο τραγουδοποιό και μέλος της μπάντας του Μουσικού Κουτιού. Την ομάδα συμπληρώνει η πολύχρωμη και δυναμική μπάντα του Νίκου Πορτοκάλογλου, οι «Ευγενείς Αλήτες».

 

Nίκος Πορτοκάλογλου: φωνή, κιθάρα

Βίκυ Καρατζόγλου: φωνή

Βύρων Τσουράπης: μπάσο, μαντολίνο, φυσαρμόνικα, φωνή

Θανάσης Τσακιράκης: τύμπανα, φωνή

Ηλίας Λαμπρόπουλος: βιολί, μπουζούκι, τρομπέτα, γκάϊντα, φωνή

Αλέξανδρος Ζουγανέλης: σαξόφωνο, φλάουτο

Κατερίνα Λιάκη: πλήκτρα, φωνή

Άκης Πασχαλάκης: ηχοληψία

 

Location managers ανακαλύπτουν τοποθεσίες στη Βόρεια Εύβοια

 

Για δεύτερη ημέρα συνεχίστηκε το Fam Trip, συστήνοντας σε location managers και παραγωγούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, υπέροχες τοποθεσίες της Βόρειας Εύβοιας. Μεταξύ άλλων, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα όμορφα Λιχαδονήσια, τον φάρο Βασιλίνας, τον υδροβιότοπο Λιβάρι Ιστιαίας, το εκκλησάκι Παναγία Ντινιούς.

 

 

 

 

 

Προβολή «Ρίζες - Λευκός πλαστικός ουρανός»

 

Στο σινέ Απόλλων στην Αιδηψό προβλήθηκε το βράδυ της Παρασκευής η ταινία Λευκός πλαστικός Ουρανός των Τιμπόρ Μπάνοτσκι και Σάρολτα Ζάμπο. Πριν από την προβολή της ταινίας προηγήθηκε το ντοκιμαντέρ Ρίζες του Δημήτρη Τρομπούκη.

 

Παρών στην προβολή ήταν ο Σταύρος Μπένος, Πρόεδρος του σωματείου Διάζωμα, το οποίο θα παρακολουθεί την υλοποίηση του προγράμματος για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας, ο οποίος νωρίτερα συναντήθηκε με τους ανθρώπους του Φεστιβάλ και συζήτησαν για τη συμβολή του Evia Film Project στη Βόρεια Εύβοια.

 

Την προβολή προλόγισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Ορέστης Ανδρεαδάκης, ο οποίος κάλεσε στη σκηνή τον σκηνοθέτη της ταινίας Ρίζες. Ο κ. Τρομπούκης σημείωσε ότι η ταινία υπήρξε ένα εργαλείο για ένα πρότζεκτ που έχει αναλάβει ένα αρχιτεκτονικό γραφείο για τον δήμο Ιστιαίας Αιδηψού. «Αναζητούσαμε νέα εργαλεία όπως το βίντεο και το σινεμά της πραγματικότητας» σημείωσε ο σκηνοθέτης, ο οποίος κάλεσε στη σκηνή τον παραγωγό και τον διευθυντή φωτογραφίας της ταινίας.

 

Ακούστε περιβαλλοντικά podcast

 

Στο πλαίσιο των δράσεων του 2ου Evia Film Project, το κοινό έχει την ευκαιρία να ακούσει δωρεάν μέσα από την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ, τέσσερα ελληνικά και ένα αγγλόφωνο πόντκαστ, τα οποία εκπέμπουν SOS για το περιβάλλον, δείχνουν τον δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον, αλλά και εξερευνούν τον μαγικό κόσμο της φύσης και των ζώων. 

 

Ανακαλύψτε τον κόσμο του VR

 

Τρεις ταινίες VR προβάλλονται και σήμερα, Σάββατο, στο πλαίσιο του τμήματος Immersive: All Around Cinema του Φεστιβάλ, προσφέροντας στο κοινό μια συναρπαστική εμπειρία θέασης. Οι ταινίες του VR προγράμματος προβάλλονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ΚΥΜΑ (Λουτρά Αιδηψού), με ωράριο λειτουργίας 12:00-20:00. Οι ταινίες που θα προβληθούν, παρουσιάζουν διαφορετικές όψεις μιας εκτεταμένης πραγματικότητας, ξεπερνώντας τα κινηματογραφικά είδη και βυθίζοντας τον θεατή στο περιβάλλον της κάθε δημιουργίας.

 

Παιδικό εργαστήρι στην Αγία Άννα

 

Την Παρασκευή στην Αγία Άννα πραγματοποιήθηκε το δεύτερο μέρος του παιδικού εργαστηρίου «3,2,1, κοντινό και… Στροφή στη φύση, παρακαλώ!». Μετά την ανακάλυψη, σειρά πήρε η παραγωγή. Με μια κάμερα στο χέρι, παιδιά ηλικίας 7-12 ετών εξερεύνησαν τις φυσικές ομορφιές του τόπου, έγραψαν το δικό τους σενάριο, πειραματίστηκαν με την κινηματογραφική γλώσσα και δημιούργησαν κινηματογραφικές αφηγήσεις.

 

Το Evia Film Project είναι ο τρίτος πόλος δράσεων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης μετά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τον Νοέμβριο και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο. Στόχος του είναι η ανάδειξη της βόρειας Εύβοιας, μιας περιοχής που έχει πληγεί βαθιά από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021, σε παγκόσμιο κέντρο για το green cinema. Το Evia Film Project πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο του προγράμματος Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού, τον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και τον Οργανισμό Λιμένων Ν. Ευβοίας ΑΕ. Το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης συνεργάζεται με τους παραγωγικούς φορείς που εδρεύουν στην Εύβοια και το Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στα Ψαχνά.