Γνωρίστε τις Κριτικές Επιτροπές μας!

Η Κριτική Επιτροπή του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος

Η κριτική επιτροπή του Διεθνούς Διαγωνιστικού τμήματος του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης αποτελείται από την Ντιάνα Έλμπαουμ (παραγωγός), τον Ντίτερ Κόσλικ (πρώην διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, δημοσιογράφος) και την Ελίνα Ψύκου (σκηνοθέτρια, παραγωγός).

Απονέμει τα βραβεία:
Βραβείο Καλύτερης Ταινίας - Χρυσός Αλέξανδρος «Θόδωρος Αγγελόπουλος», το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ.
Βραβείο Σκηνοθεσίας - Αργυρός Αλέξανδρος, που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ, το οποίο υποστηρίζει η COSMOTE TV, Μεγάλος Χορηγός του Φεστιβάλ.
Βραβείο Γυναικείας και Ανδρικής Ερμηνείας
Βραβείο Καλλιτεχνικής Επίτευξης ή Σεναρίου.


Η Κριτική Επιτροπή του τμήματος Meet The Neighbors+

Η κριτική επιτροπή του διαγωνιστικού τμήματος Meet the Neighbors+ αποτελείται από την Ξένια Καλδάρα (Πρόεδρος του ΔΣ και Γενική Διευθύντρια του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης»), τον Ναχουέλ Πέρες Μπισκαγιάρτ (ηθοποιός) και τον Σεντρίκ Σουτσιβαλί (προγραμματιστής, κριτικός κινηματογράφου).


Απονέμει τα βραβεία:
Βραβείο Καλύτερης Ταινίας - Χρυσός Αλέξανδρος «Μισέλ Δημόπουλος», το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ.
Βραβείο Σκηνοθεσίας - Αργυρός Αλέξανδρος, το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ.
Βραβείο Γυναικείας και Ανδρικής Ερμηνείας
Βραβείο Καλλιτεχνικής Επίτευξης/Σεναρίου.


Η Κριτική Επιτροπή του τμήματος Film Forward


Η κριτική επιτροπή του διαγωνιστικού τμήματος Film Forward αποτελείται φέτος από τον Κεκέν Εργκούν (σκηνοθέτης, καλλιτέχνης της κινούμενης εικόνας), την Άνα Γκρίγκιτς (κινηματογραφίστρια, ακαδημαϊκός) και τον Νίκο Πάστρα (σκηνοθέτης).

Απονέμει τα βραβεία:
Χρυσός Αλέξανδρος, που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 8.000 ευρώ.
Αργυρός Αλέξανδρος, ο οποίος συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 4.000 ευρώ


Η Κριτική Επιτροπή του τμήματος Immersive: All Around Cinema


Η κριτική επιτροπή του διαγωνιστικού τμήματος Immersive: All Around Cinema αποτελείται από τον Πάνο Γιαννικόπουλο (επιμελητής εκθέσεων, ιστορικός τέχνης), τη Θέλγια Πετράκη (σκηνοθέτρια) και τον Πέδρο Χάρες (εικαστικός καλλιτέχνης, κινηματογραφιστής).

Απονέμει το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας - Χρυσός Αλέξανδρος Immersive All Around Cinema, το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ.


Η Κριτική Επιτροπή του Mermaid Award


Τα μέλη της Επιτροπής του Mermaid Award του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι η Εύη Καλογηροπούλου (εικαστική καλλιτέχνις, σκηνοθέτρια), ο Ιβάν Μιτιφιό (καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Écrans Mixtes) και o Μιχάι Κιρίλοβ (κριτικός κινηματογράφου, διοργανωτής φεστιβάλ).

Απονέμει το βραβείο Mermaid Award με χρηματοκό έπαθλο αξίας 3.000 ευρώ που υποστηρίζει η Mastercard.

Η Κριτική Επιτροπή του τμήματος Podcast


Τα μέλη της κριτικής επιτροπής είναι οι Δημήτρης Βραχνός (διευθυντής προγράμματος στον ραδιοφωνικό σταθμό Μελωδία 99.2, ραδιοφωνικός παραγωγός), Περσεφόνη Μήλιου (σκηνοθέτιδα, sound designer, sound mixer), Κατερίνα Μπακογιάννη (δημοσιογράφος, συνιδρύτρια του Melon Media, επικεφαλής podcast στην Alter Ego Media).

Απονέμει το Βραβείο Καλύτερου Podcast που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ.