Το Φεστιβάλ συμμετέχει στον Μήνα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου 2023

Το Φεστιβάλ συμμετέχει στον Μήνα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου 2023

Μη χάσετε στο Ολύμπιον, σπουδαίες ευρωπαϊκές ταινίες πρώτης προβολής, στο πλαίσιο του Μήνα Ευρωπαϊκου Κινηματογράφου 2023. Μείνετε συντονισμένοι στο filmfestival.gr 

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συμμετέχει φέτος με μεγάλη χαρά στον Μήνα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου 2023 (Month of European Film 2023) που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου (European Film Academy). Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει πολλές σπουδαίες ευρωπαϊκές ταινίες πρώτης προβολής. Οι ταινίες Η τελευταία παμπ του Κεν Λόουτς (Ηνωμένο Βασίλειο), Πεσμένα φύλλα του Άκι Καουρισμάκι (Φινλανδία), Κόκκινος ουρανός του Κρίστιαν Πέτζολντ (Γερμανία), Φόνισσα της Εύας Ναθένα (Ελλάδα), All our Fears του Λούκας Γκουτ (Πολωνία) και Πράσινα σύνορα της Αγκνιέσκα Χόλαντ (Πολωνία) είναι μονάχα ορισμένες από τις ευρωπαϊκές ταινίες που θα προβληθούν σύντομα στις αίθουσές μας!

Ο Μήνας του Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου γιορτάζει τη συναρπαστική ποικιλομορφία του ευρωπαϊκού σινεμά για έξι εβδομάδες. Σε ολόκληρη την Ευρώπη, σε περισσότερες από 70 πόλεις, από το Ρέικιαβικ έως την Αθήνα και από τη Λισαβόνα έως το Βουκουρέστι, αλλά και σε μικρότερες πόλεις, εμβληματικοί κινηματογράφοι αναδεικνύουν τις ευρωπαϊκές ταινίες, παρουσιάζοντας πλούσια προγράμματα, ειδικές εκδηλώσεις και αναδρομικές προβολές. Ο Μήνας του Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, ο οποίος ξεκίνησε την 1η Νοεμβρίου, δεν περιλαμβάνει ενιαίο κατάλογο εκδηλώσεων, αλλά κάθε κινηματογράφος που συμμετέχει επιμελείται και δημιουργεί ξεχωριστό πρόγραμμα, σε συνάρτηση με την τεχνογνωσία του και με στόχο να ανταποκριθεί στις προτιμήσεις του δικού του κοινού. Ο Μήνας του Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου θα κορυφωθεί στις 9 Δεκεμβρίου με την απονομή των 36ων Ευρωπαϊκών Βραβείων Κινηματογράφου στο Βερολίνο. Η διοργάνωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του προγράμματος Creative Europe MEDIA της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με τη συνδρομή των Europa Cinemas, CICAE, DAFilms και MUBI.


Πάρτε και εσείς μέρος στην έρευνα της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τον Μήνα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: form.jotform.com.