Η Αγορά του 26ου ΦΝΘ ανακοινώνει τους συμμετέχοντες στο Agora Lab και το Meet the Future

Η Αγορά του 26ου ΦΝΘ ανακοινώνει τους συμμετέχοντες στο Agora Lab και το Meet the Future

 

Η Αγορά του 26ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (8-16 Μαρτίου), το αναπτυξιακό κομμάτι του Φεστιβάλ, συνεχίζει τις πρωτοβουλίες ενίσχυσης της κινηματογραφικής κοινότητας από την Ελλάδα και το εξωτερικό μέσα από δύο καθιερωμένες πλέον δράσεις: Το Agora Lab, ένα εξειδικευμένο εργαστήριο για κινηματογραφιστές με βάση την Ελλάδα και το Meet the Future, ένα πρόγραμμα για ανερχόμενα ταλέντα από την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου.

 

AGORA LAB

 

Η Αγορά συνεχίζει την πρωτοβουλία Agora Lab (10-14 Μαρτίου), ένα τριήμερο εργαστήρι συμβουλευτικής και εκπαίδευσης νέων δημιουργών με βάση την Ελλάδα, κατά το οποίο επαγγελματίες του ντοκιμαντέρ από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προσφέρουν καθοδήγηση σε σκηνοθέτες και παραγωγούς που βρίσκονται σε διάφορα στάδια ανάπτυξης και παραγωγής. Τα πέντε πρότζεκτ που συμμετέχουν έχουν επιλεχθεί μέσα από τις αιτήσεις για τα προγράμματα των Agora Docs in Progress και Thessaloniki Pitching Forum.

 

Ένα από τα πρότζεκτ θα λάβει το Βραβείο Paradiddle Pictures (συμβουλευτική συνεδρία για τα επόμενα βήματα προς την ολοκλήρωση του πρότζεκτ), ενώ ένας συμμετέχων ή μια συμμετέχουσα θα βραβευτεί με μια πενταετή premium συνδρομή στην Crew United, την κορυφαία διαδικτυακή πλατφόρμα διασύνδεσης επαγγελματιών του οπτικοακουστικού κλάδου της Ευρώπης, η οποία είναι πλέον διαθέσιμη και στην Ελλάδα. Επιπλέον, εγκαινιάζεται μια νέα συνεργασία με την πλατφόρμα Pitch the Doc, η οποία προωθεί τη δημιουργία ταινιών ντοκιμαντέρ, και δημιουργεί ένα ψηφιακό showroom ειδικά σχεδιασμένο για τα πρότζεκτ που συμμετέχουν στο Agora Lab. Μέσω αυτών των πρωτοβουλιών, το Agora Lab στοχεύει να στηρίξει και να προωθήσει την καινοτομία αλλά και τη συνεργασία εντός της κινηματογραφικής κοινότητας.

Η συμβουλευτική ομάδα αποτελείται από τους/τις:

Κωνσταντίνο Αϊβαλιώτη, Παραγωγός, Διευθυντής Φεστιβάλ, Ethnofest - Ελλάδα
Arkaitz Basterra, Μέλος της Επιτροπής Επενδυτών, Moby Dick Film Capital - Ισπανία
Ieva Ūbele, Παραγωγός, Baltic Balkan Productions - Λετονία

και την προσκεκλημένη ομιλήτρια:
Selin Murat, Markets Manager, IDFA - Ολλανδία

Τα πρότζεκτ που συμμετέχουν στο φετινό Agora Lab είναι:

EXILE(S)

Σκηνοθεσία/Παραγωγή: Γιώργος Ηλιόπουλος, Συμπαραγωγή: Σοφία Εξάρχου, Ελλάδα

 

LITTLE PARADISE STREET

Σκηνοθεσία: Χρήστος Ανδριανόπουλος, Παραγωγή: Αντιγόνη Καπάκα, Βασιλική Πατρούμπα - ΑΛΙΠΝΟΟΣ, Ελλάδα

 

MY DAUGHTER
Σκηνοθεσία: Σμαρώ Παπαευαγγέλου, Παραγωγή: Μίνα Ντρέκη, Ηρώ Αηδόνη - Marni Films, Ελλάδα

 

THE STUFF WE ARE MADE OF

Σκηνοθεσία/Παραγωγή: Siamak Etemadi - Aegos Films, Ελλάδα

 

VOICES

Σκηνοθεσία: Περσεφόνη Μήλιου, Παραγωγή: Ελένη Κοσσυφίδου - Blackbird Productions, Ελλάδα

 

MEET THE FUTURE

 

Με το βλέμμα στο μέλλον, η Αγορά Ντοκιμαντέρ ανακαλύπτει και συστήνει στους επισκέπτες της νέα ταλέντα του κινηματογράφου από την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου που κάνουν τα πρώτα βήματα στην καριέρα τους μέσα από τη δράση Meet the Future.

 

Πέρυσι, το πρόγραμμα ανέδειξε πέντε ανερχόμενους δημιουργούς από τη Μολδαβία και απέσπασε θετικά σχόλια τόσο από τους επαγγελματίες του κλάδου όσο και από το κοινό. Φέτος, στο επίκεντρο βρίσκεται η Τσεχία, παρουσιάζοντας πέντε νέα ταλέντα στον χώρο του ντοκιμαντέρ. Tο πρόγραμμα πραγματοποιείται με την γενναιόδωρη στήριξη του Τσέχικου Κέντρου Κινηματογράφου και σε συνεργασία με το East Doc Platform.

 

Οι συμμετέχουσες/συμμετέχοντες σκηνοθέτες είναι οι:

 

Jana Andert

Επόμενο πρότζεκτ: Shadows οf The Mountains

 

Marie-Magdalena Kochová

Επόμενο πρότζεκτ: The Other One

 

Anna Kryvenko

Επόμενο πρότζεκτ: This House is Undamaged

 

Pepa Lubojacki

Επόμενο πρότζεκτ: If Pigeons Turned to Gold

 

Viktor Portel

Επόμενο πρότζεκτ: Between Us 

 

Την προετοιμασία της παρουσίασης αναλαμβάνει η Nadja Tennstedt, Διευθύντρια του DOK Industry του Φεστιβάλ DOK Leipzig, Γερμανία.