Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με μεγάλη χαρά συμμετέχει και φέτος στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 16 έως την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ-HELEXPO).

Στο περίπτερο 13, Stand 51, οι επισκέπτες της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την εκδοτική δραστηριότητα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, ξεχωριστές εκδόσεις για την έβδομη τέχνη, καθώς και ιδιαίτερα συλλεκτικά αντικείμενα, μπλουζάκια, τσάντες, αφίσες. Ειδικά για τη διάρκεια της έκθεσης θα έχετε την ευκαιρία να προμηθευτείτε τις εκδόσεις μας, μονογραφίες  καταξιωμένων ελλήνων και ξένων σκηνοθετών, εκδόσεις που αφορούν σε θεματικά αφιερώματα αλλά και σε εθνικές κινηματογραφίες -  σε ειδικές τιμές, με εκπτώσεις που φτάνουν το 30% και το 50%. 

Επιπλέον, το Σάββατο 18 Μαΐου στις 13:00 (Αίθουσα ΕΙΠ, περίπτερο 15) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Σκηνοθετώντας το βιβλίο: Μια συζήτηση για τον σχεδιασμό των εκδόσεων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης» σε συνεργασία με τα Ελληνικά Βραβεία Σχεδιασμού Οπτικής Επικοινωνίας ΕΒΓΕ. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί εκτενώς η ετήσια εκδοτική δραστηριότητα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με έμφαση στη δημιουργική διαδικασία που οδήγησε στην παραγωγή των τελευταίων τίτλων της, στο πλαίσιο των πρόσφατων διοργανώσεων. Μια συνάντηση ανάμεσα στην τυπογραφία και την τέχνη της κινούμενης εικόνας, στην καλλιτεχνική πρακτική των artists’ books και την ανανέωση της ελληνικής και παγκόσμιας τυπογραφικής παράδοσης. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Γκέλυ Μαδεμλή (συντονίστρια των εκδόσεων του ΦΚΘ) ενώ θα συμμετέχουν οι Γιάννης Καρλόπουλος (σχεδιαστής, σύμβουλος σχεδιασμού του ΦΚΘ), Δημήτρης Φακίνος (δημιουργός των ΕΒΓΕ και διευθυντής των European Design Awards και του European Design Festival), Βιργινία Χριστάκου (σχεδιάστρια), Πάνος Παναγιωτόπουλος (τυπογράφος – Furure Format, Τυπογραφείο Παναγιωτόπουλος). 

INFO

Πέμπτη 16 έως Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Περίπτερο 13 / stand 51

Ωράριο λειτουργίας:
Πέμπτη 16 Μαΐου: 15:00 - 21:00 
Παρασκευή 17 Μαΐου: 10:00 - 22:00 
Σάββατο 18 Μαΐου: 10:00 - 22:00
Κυριακή 19 Μαΐου: 10:00 - 21:00

Είσοδος ελεύθερη