Υποδεχόμαστε στο Ολύμπιον το 3ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών

Υποδεχομαστε στο Ολυμπιον το 3ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών

Το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με χαρά υποστηρίζει το 3ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών και ανυπομονεί να φιλοξενήσει στο Ολύμπιον τις δημιουργίες των μικρών επίδοξων κινηματογραφιστών την Κυριακή 26 και τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024.

Το 3ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών διοργανώνεται από το Περιφερειακό Θεματικό Δίκτυο «Κινηματογραφική Εκπαίδευση» της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Κινηματογράφου Α.Π.Θ. και τις ΔΠΕ Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης, Πιερίας και Πέλλας και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού και Αθλητισμού και των συνεργαζόμενων φορέων του δικτύου, ΕΚΟΜΕ, Film Office Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και Παιδαγωγικής Σχολής Α.Π.Θ.

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι να προβάλει και να αναδείξει τις ταινίες των παιδιών τα οποία κατά τη διάρκεια της χρονιάς έχουν εργαστεί σε οργανωμένα προγράμματα της Παιδαγωγικής του Κινηματογράφου με τις φοιτητριες και τους φοιτητές του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ ή και με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων τους.

Επιπλέον μαθήτριες και μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις κινηματογραφικές τους δημιουργίες στη μεγάλη οθόνη, γνωρίζοντας μία μοναδική κινηματογραφική εμπειρία, πιθανόν καθοριστική για το μέλλον τους, ως δημιουργοί αλλά και θεατές.

Το 3ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών, είναι μια κινηματογραφική γιορτή, ανοιχτή στα σχολεία και στο ευρύ κοινό. Παρακαλούνται τα σχολεία που θα επισκεφτούν το Φεστιβάλ (εκτός των σχολείων που συμμετέχουν με ταινία), να το γνωστοποιήσουν με μήνυμα στο email του Δικτύου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Το πρόγραμμα

https://fliphtml5.com/fekdf/qrbb/