56ο ΦΚΘ: Βραβεία Αγοράς 2015

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ 2015
 
Η Αγορά, το αναπτυξιακό κομμάτι του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, απένειμε τα βραβεία της την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015 στην Αποθήκη Γ’, στο πλαίσιο του 56ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα, τα βραβεία είναι τα ακόλουθα:
 
Τα βραβεία του 11ου Φόρουμ Συμπαραγωγής Crossroads υπό την καλλιτεχνική επίβλεψη της Marie-Pierre Macia:
I. Η κριτική επιτροπή του 11ου Φόρουμ Συμπαραγωγών Crossroads βραβεύει ένα από τα 14 κινηματογραφικά σχέδια με το βραβείο συμπαραγωγής (εικόνα και ήχο) από την ελληνική εταιρία POST-PRODUCTION 2|35.
 
Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τους Φένια Κοσσοβίτσα (παραγωγός, Blonde S.A., Ελλάδα), Titus Kreyenberg (παραγωγός, Unafilm, Γερμανία) και Joseph Rouschop (παραγωγός, Tarantula, Βέλγιο) και δίνει το βραβείο στο κινηματογραφικό σχέδιο:
 
USUD, Σκηνοθεσία: Stefan Malesevic, Παραγωγή: Vladimir Vasiljevic -EED//Productions & Stefan Malesevic – Slovo Film, Σερβία/ Βοσνία & Ερζεγοβίνη.
 
Ο παραγωγός του βραβευμένου σχεδίου κερδίζει επίσης διαπίστευση για το Producer’s Network, του Φεστιβάλ των Καννών 2016.
 
II. ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ (CNC), γαλλικός δημόσιος οργανισμός που στοχεύει στην υποστήριξη και την προώθηση της οικονομίας του κινηματογράφου στη Γαλλία και στο εξωτερικό, προσφέρει, για πέμπτη χρονιά, βραβείο των 10.000 ευρώ για ανάπτυξης σεναρίου.
 
Η κριτική επιτροπή το απονέμει στο κινηματογραφικό σχέδιο:
Η ΓΗ ΤΟΥ ΚΑΝΕΝΟΣ, Σκηνοθεσία: Χριστίνα Κουτσοσπύρου & Aran Hughes, Παραγωγή: Βασίλης Χρυσανθόπουλος – plays2place productions, Ελλάδα
                                                                                                           
III. Η κριτική επιτροπή θα ήθελε επίσης να τιμήσει με Ειδική Μνεία το κινηματογραφικό σχέδιο:
 
The T Factor, Σκηνοθεσία: Francesco Costabile, Παραγωγή: Alessandra Grilli - Controra Film, Ιταλία
 
IV. Το Ευρωπαϊκό Εργαστήριο MFI SCRIPT 2 FILM WORKSHOPS που διοργανώνεται από το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (ΜΙΚ) βραβεύει με υποτροφία το κινηματογραφικό σχέδιο TIDE, σκηνοθεσία/παραγωγή: Hussen Ibraheem, Λίβανο.
 
Προσφέρει επίσης μια μερική υποτροφία στο κινηματογραφικό σχέδιο THE DISAPPEARED, σκηνοθεσία: Ramin Matin, παραγωγή: Emine Yildirim – Giyotin Films, Asli Erdem – Beatrice Films, Τουρκία.
 
V. Για πέμπτη χρονιά η γαλλική συμβουλευτική εταιρία Initiative Film που εκπροσωπείται από την Isabelle Fauvel, προσφέρει τις υπηρεσίες για την ανάπτυξη ενός ελληνικού κινηματογραφικού σχεδίου και πιο συγκεκριμένα στο:
 
ΕΛΕΥΣΙΝΑ σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Σκούρας, παραγωγή: Γιώργος Κυριάκος - Viewmaster, Ελλάδα.
 
Agora Works in progress
 
VI. Για έκτη συνεχή χρονιά η εταιρία GRAAL βραβεύει μια από τις ταινίες του τμήματος Agora Works in Progress με το βραβείο συμπαραγωγής που αντιστοιχεί σε υπηρεσίες post-production.
 
Η κριτική επιτροπή των Agora Works in Progress, αποτελούμενη από τους Χρήστο Μπεχτσή (διανομέας, Seven Group, Ελλάδα), Fabienne Hanclot, (διευθύντρια προγράμματος ACID – Cannes Film Festival, Γαλλία) και Maren Kroymann, εκπρόσωπος πωλήσεων – m-appeal, Γερμανία)
 
Βραβεύει την ταινία:
 
CITY WITH NO COMPASS, Σκηνοθεσία: Antonio Savinelli, Παραγωγή: Ismael Garcia Lopez – Savinelli Films, Ισπανία
 
και απονέμει Ειδική Μνεία στην ταινία:
 
THE LAST DAY, Σκηνοθεσία: Gabriel Achim, Παραγωγή: Gabriel Achim / Dan Burlac – Green Films, Ρουμανία
 
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τις:
 
Αγγελική Βέργου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Γιάννα Σαρρή: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
Με την χορηγία και συμπαράσταση των: