Να είσαι και να έχεις

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σας ενημερώνει ότι την Μ. Παρασκευή 25 Απριλίου 2003 και το Μ. Σάββατο 26 Απριλίου 2003 ο κινηματογράφος OΛYMΠION RENAULT θα παραμείνει κλειστός.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ - ΟΛΥΜΠΙΟΝ:  ETRE ET AVOIR / ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ (ώρες προβολών: 21.00 - 23.00)

ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ έως ΠΕΜΠΤΗ 1η ΜΑϊΟΥ- ΟΛΥΜΠΙΟΝ ETRE ET AVOIR / ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ (ώρες προβολών: 19.00 - 21.00 - 23.00)

ETRE ET AVOIR / ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ

Σκηνοθεσία: Nicolas Philibert Παραγωγή: Anne-Catherine Louvet  Min. des Affaires Etrangeres. 35mm Έγχρωμη 104' Γαλλία

Γυρισμένη μέσα και γύρω από ένα μονοτάξιο σχολείο στην περιοχή Οβέρν της Γαλλίας, η ταινία καταγράφει συγκινητικές στιγμές από τη ζωή ενός αφοσιωμένου δάσκαλου και των μαθητών του, δείχνοντας παράλληλα τη δύναμη ενός ανθρώπου που κάνει τη δουλειά του με πάθος. Με δεκατρείς μαθητές στην τάξη του, ο κύριος Λοπέζ ενθαρρύνει την ήσυχη και εσωστρεφή Ναταλί να βγει από το καβούκι της, βοηθάει τον μικρό Ζοζό στην ορθογραφία και στην αριθμητική, και κατεβαίνει τις χιονισμένες πλευρές πάνω στο έλκηθρό του με τον ίδιο ενθουσιασμό που κατεβαίνουν και οι μαθητές του. Η ταινία αποκαλύπτει ότι η διδασκαλία είναι πράγματι λειτούργημα, ενώ παράλληλα μας παρουσιάζει ένα μοναδικό μαθησιακό περιβάλλον και έναν εμπνευσμένο τρόπο διδασκαλίας. Πρόκειται για το πιο επιτυχημένο εμπορικά ντοκιμαντέρ του γαλλικού κινηματογράφου.