Εγκαίνια Εκθεσης Τάσου Παυλόπουλου

Tάσος Παυλόπουλος: Kομπάρσοι

Χώρος: Γκαλερί KALFAYAN

Διάρκεια: 22 Nοεμβρίου - 3 Δεκεμβρίου

Εγκαινιάστηκε σήμερα, Σάββατο 22 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του 44ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η έκθεση του Τάσου Παυλόπουλου, του δημιουργού της αφίσας της φετινής διοργάνωσης. Η έκθεση, υπό τον τίτλο «Κομπάρσοι», θα φιλοξενηθεί ως τις 3 Δεκεμβρίου στον χώρο της γκαλερί Kalfayan, όπου ο καλλιτέχνης εκθέτει σε μόνιμη βάση.

Το έργο του αποτελείται κυρίως από ελαιογραφίες και χαρακτηρίζεται από ένα πληθωρικό ζωγραφικό οίστρο και μια παιχνιδιάρικη προσέγγιση στα θέματά του. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ανέθεσε στον Τάσο Παυλόπουλο την αφίσα της φετινής διοργάνωσης, και ο καλλιτέχνης εμπνευσμένος από τη μία και μοναδική επαφή του με τον κινηματογράφο ως κομπάρσος, ετοίμασε μια σειρά από νέα έργα με κινηματογραφική θεματολογία.

Ο Τάσος Παυλόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955, όπου ζει και εργάζεται σήμερα. Σπούδασε γραφιστική και ζωγραφική στην θρυλική Ακαδημία Καλών Τεχνών της Βαρσοβίας, όπου φοίτησε δίπλα σε καλλιτέχνες όπως οι Henryk Tomaszewski και Teresa Pagowska. Ήταν υπότροφος του ΙΚΥ από το 1987 μέχρι το 1990. Το 1996 φιλοτέχνησε ένα από τα δώδεκα γλυπτά της σειράς Art Clock Towers που κατασκεύασε η Swatch για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα. Έχει κάνει πολλές ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε δεκάδες ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εκτός από τις εκθέσεις, ο Τάσος Παυλόπουλος έχει εκδώσει από το 1992 μέχρι σήμερα έξι βιβλία τέχνης και έργα του υπάρχουν σε πολλές δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθηκαν οι κ.κ. Μιχάλης Δημόπουλος, διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Αντώνης Κιούκας, αναπληρωτής διευθυντής του Φεστιβάλ, Γιάννης Μπακογιαννόπουλος, Σύμβουλος Κινηματογραφίας του υπουργείου Πολιτισμού, οι βουλευτές Θεσσαλονίκης Σπύρος Βούγιας και Σωτήρης Κούβελας, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θεσσαλονίκης Αντώνης Γυφτόπουλος.