Εγώ δεν φοβάμαι

ΕΓΩ ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ / ΙΟ ΝΟΝ ΗΟ PAURA

Ωρες προβολών: 19.00, 21.00, 23.00

Σκηνοθεσία: Γκαμπριέλε Σαλβατόρες Οσκαρ Καλύτερης ξενόγλωσσης Ταινίας για το Mediterraneo (1992) Σενάριο: Νικολό Αμανίτι Φραντσέσκα Μαρτσάνο Μουσική: Ετζιο Μπόσσο Πέπο Σέρμαν Φωτογραφία: Ιτάλο Πετριτσόνε Πρωταγωνιστούν: Τζιουζέπε Κριστιάνο (Μικέλε), Ματία Ντι Πιέρο (Φιλίππο), Αϊτάνα Σάντσεζ Γκιχόν (Αννα), Ντιέγκο Αμπαταντουόνο (Σέρτζο), Τζιόρτζο Καρέτσα (Φελίτσε), Ντίνο Αμπρέσα (Πίνο)

Καλοκαίρι του 1978 σ’ ένα απομακρυσμένο χωριό της νότιας Σικελίας. Μια περιοχή έρημη, ζεστή. Ο 9χρονος Μικέλε παίζοντας με τους φίλους του στα χωράφια, ανακαλύπτει σε μια τρύπα στο έδαφος τον Φιλίππο, ένα συνομήλικό του παιδί, δεμένο με αλυσίδα. Χωρίς να αποκαλύψει σε κανένα το μυστικό του, ο Μικέλε θα προσπαθήσει να τον βοηθήσει, ενώ ταυτόχρονα θα ανακαλύψει την ταυτότητά του καθώς και πως ολόκληρο το χωριό – μαζί και οι γονείς του -, είναι αναμεμειγμένο στην απαγωγή του...

Περισσότερο από ένα αστυνομικό μυστήριο, η ταινία του Γκαμπριέλε Σαλβατόρες μοιάζει με ένα ηλιόλουστο και μαζί σκοτεινό παραμύθι για την παιδική ηλικία, που θυμίζει τα Απαγορευμένα Παιχνίδια του Ρενέ Κλεμάν και τη Νύχτα του Κυνηγού του Τσαρλς Λότον. Ένα μικρό διαμάντι που σε συνδυασμό με ταινίες όπως το Respiro ή το Facing Window επιβεβαιώνει πως το ιταλικό σινεμά ζει μια από τις καλύτερες περιόδους του εδώ και χρόνια. Η νέα ταινία του δημιουργού του Mediterraneo, αποτελεί διασκευή του ομότιτλου ιταλικού best seller του Νικολό Αμανίτι που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Συμμετείχε στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Βερολίνου και αγοράστηκε από τη Miramax για διανομή στην Αμερική.