Το Τρίο της Μπελβίλ

 

Το Τρίο της Μπελβίλ/Les Triplettes De Belleville (2003)

Ωρες προβολών: 19.00, 21.00, 23.00

Σκηνοθεσία: Σιλβέν Σομέ Σενάριο: Σιλβέν Σομέ Φωτογραφία: Τιερί Μιλιόν Mουσική: Μπενουά Σαρέ Μοντάζ: Σαντάλ Κολιμπέρ Μπρουνέ Καλλιτεχνική διεύθυνση: Ευγένι Τομόφ Διάρκεια: 80’

Το καλύτερο φιλμ κινουμένων σχεδίων της χρονιάς σύμφωνα με τη διεθνή κριτική, έρχεται από τη Γαλλία και τον δημιουργό κόμικ Σιλβέν Σομέ. Πανέξυπνο, σοφιστικέ, ιδιοφυές στη σύλληψη και υλοποίηση του, αποτελεί ένα αυθεντικό δείγμα animation, ντυμένο από ήχους του μιούζικ χολ, με καρικατούρες ήρωες και στυλ αλά Μπάστερ Κήτον. Χωρίς λόγια, μόνο με μουσική και ηχητικά εφέ, ξεχειλίζει συναίσθημα και απίθανα γκροτέσκο χιούμορ.

Στη διάρκεια του Ποδηλατικού Γύρου της Γαλλίας, ο ορφανός Τσάμπιον απάγεται από γκάνγκστερ της Γαλλικής Μαφίας και μεταφέρεται πέρα από τον Ατλαντικό, στην πόλη Μπελβίλ (ένα αμάλγαμα της Νέας Υόρκης, του Κεμπέκ και του Μόντρεαλ). Η γιαγιά του, Μαντάμ Σουζά και το αγαπημένο της υπέρβαρο σκυλάκι Μπρούνο ενώνουν τις δυνάμεις τους με τις «Αδελφές Μπελβίλ» - ένα ηλικιωμένο μουσικοχορευτικό τρίο του καμπαρέ που κάποτε είχαν παίξει μαζί με τον Φρεντ Αστέρ – για να τον σώσουν.