Ο Αθώος

Ο Αθώος/L’ Innocente (1976)

Ωρες προβολών: 19.00, 21.00, 23.00

Σκηνοθεσία: Λουκίνο Βισκόντι Σενάριο: Σούζο Τσέκι Ντ’ Αμίκο, Ενρίκο Μεντιόλι, Λουκίνο Βισκόντι (βασισμένο στο βιβλίο του Γκαμπριέλε Ντ’ Ανούντζιο) Φωτογραφία: Πασκουαλίνο Ντε Σάντις Μουσική: Φράνκο Μανίνο Μοντάζ: Ρούγκερο Μαστρογιάννι Παίζουν: Τζιανκάρλο Τζιανίνι, Λάουρα Αντονέλι, Τζένιφερ Ο’ Νηλ, Ρίνα Μορέλι Διάρκεια: 112’

Το τελευταίο αριστούργημα του Λουκίνο Βισκόντι ( κυκλοφόρησε δύο μήνες μετά το θάνατο του) αποτελεί ένα οπερετικό χρονικό για την παρακμή της ιταλικής αριστοκρατίας στα τέλη του 19ου αιώνα αλλά και μια συναρπαστική σπουδή για την απιστία.

Ο Τούλιο είναι ένας άθεος αριστοκράτης, σύζυγος της ευαίσθητης και βασανισμένης Τζουλιάνα, και εραστής της πανούργας, κτητικής Τερέζα. Παρά τις πολλές απιστίες του, ο Τούλιο όχι μόνο περιμένει από τη γυναίκα του να κατανοήσει την κατάσταση του αλλά απαιτεί από αυτήν ν’ ακούει τις ρομαντικές του περιπέτειες και αν είναι δυνατόν να τον εμποδίσει απ’ το να βλέπει την ερωμένη του. Η Τζουλιάνα είναι γι’ αυτόν η καλύτερη του φίλη, η αδελφή ψυχή που της εκμυστηρεύεται τα μυστικά του, μέχρι τη στιγμή που μαθαίνει πως αυτή έχει μια παθιασμένη σχέση με τον πετυχημένο νεαρό συγγραφέα Πορέλ.