Γαμήλια νάρκη

Γαμήλια Νάρκη του Δημήτρη Ινδαρέ

Ωρες προβολών: 19.15 – 21.15 – 23.15

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Ινδαρές Σενάριο: Δημήτρης Ινδαρές Φωτογραφία: Δημήτρης Κατσαΐτης Μοντάζ: Γιώργος Χελιδονίδης Σκηνικά: Σπύρος Λάσκαρης, Δήμητρα Παναγιωτοπούλου Κοστούμια: Βάσω Τρανίδου Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου Ηθοποιοί: Φάνης Μουρατίδης, Ναταλία Στυλιανού, Αλέξανδρος Λογοθέτης, ¶ννα Δημήτριεβιτς Διάρκεια: 95’

Η ταινία απέσπασε το Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου στο 44ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Ο Θωμάς και η Λίλη διανύουν τον 7ο «δύσκολο» χρόνο του γάμου τους. Η αιφνίδια αναχώρηση της παραδουλεύτρας ανοίγει στη ζωή τους τον ασκό του Αιόλου. Η Λίλη αρνείται να ασχοληθεί με το παιδί και το σπίτι. Ο Θωμάς προσλαμβάνει ως οικιακή βοηθό μια 23χρονη αλλοδαπή πόρνη, την Ιρίνα.

Ο Δημήτρης Ινδαρές για την ταινία του

Αφετηρία, ο Θωμάς: Ένας εύθραυστος αρσενικός, παγιδευμένος στα στερεότυπα του φύλου του και τις καλές του προθέσεις, στέκει αμήχανος, ανίκανος να καταλάβει γιατί η σύντροφός του γίνεται τόσο σκληρή και κυνική μαζί του. Με φόντο τη σύγχυση των ρόλων αρσενικού – θηλυκού, ο Θωμάς και η Λίλη ξυπνούν απ΄ τη γαμήλια νάρκη τους. Είναι η στιγμή που το ζευγάρι, μέσα στην τρέλα της αθηναϊκής καθημερινότητας, επαναδιαπραγματεύεται τους λόγους για τους οποίους θα μείνει ή δε θα μείνει ζευγάρι, μετά από επτά χρόνια γάμου. Φιλοδοξία, η δημιουργία μιας τρυφερής ταινίας - αναμέτρησης με το σήμερα, μιας ταινίας με «βαθιές ανθρώπινες ρίζες», με τρόπο άμεσο, ειλικρινή και προσωπικό. Με ήρωες «κανονικούς», που κουβαλούν όλες τις αντιφάσεις τους, ιδωμένους όχι με το νυστέρι του ανατόμου, μα με τρυφερότητα κι αυτοσαρκασμό, σα να βλέπουμε τους εαυτούς μας στον καθρέφτη.