Θ. Αγγελόπουλος:Αποχαιρετισμός στη Θεσσαλονίκη

 

ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ  Αποχαιρετισμός στη Θεσσαλονίκη

Την ιδιαίτερη σχέση του ως δημιουργός με την πόλη της Θεσσαλονίκης και τους ανθρώπους της θα τιμήσει ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, την Κυριακή 14 Μαρτίου, στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ. Ολοκληρώνοντας έναν μεγάλο κύκλο κινηματογραφικής δημιουργίας στη Θεσσαλονίκη – μια γοητευτική διαδρομή που ξεκίνησε το 1988 με το «Τοπίο στην Ομίχλη», συνεχίστηκε με το «Το μετέωρο βήμα του πελαργού», το «Βλέμμα του Οδυσσέα», το «Μια αιωνιότητα και μια μέρα», και έκλεισε το 2003 με το «Λιβάδι που δακρύζει» - ο σημαντικός Έλληνας σκηνοθέτης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον κόσμο της πόλης για την χαρά της συνάντησης, της «συνενοχής» αλλά και των αισθημάτων που γεννήθηκαν, στη διάρκεια αυτού του συναρπαστικού όσο και αποκαλυπτικού ταξιδιού.

Με αυτό τον τρόπο ο Θόδωρος Αγγελόπουλος αποχαιρετά ουσιαστικά μια πόλη που με την ξεχωριστή ιδιοσυγκρασία της, το ιδιαίτερο ύφος και τα μυστικά της τοπία, συνέβαλλε καθοριστικά στο έργο του, χαρίζοντας παράλληλα στον ίδιο έντονες προσωπικές συγκινήσεις. Σηματοδοτώντας το τέλος του κύκλου της Θεσσαλονίκης – αφού μετά από πέντε ταινίες δεν θα επιστρέψει ξανά ως δημιουργός σ’ αυτήν - ο Θόδωρος Αγγελόπουλος θα παραβρεθεί σε ειδική προβολή της τελευταίας του ταινίας «Το Λιβάδι που δακρύζει» και στη συνέχεια θα συναντήσει το κοινό για μια ανοιχτή συζήτηση, όπου μεταξύ άλλων θα μοιραστεί με τους θεατές σκέψεις, συναισθήματα και αναμνήσεις που πηγάζουν από την σχέση του με την πόλη.

Η ειδική προβολή της ταινίας «Το Λιβάδι που δακρύζει» θα ξεκινήσει στις 10.00 το πρωί, με μειωμένη τιμή εισιτηρίου: 3 ευρώ. Επίσης, το Σάββατο 13 Μαρτίου, μεταξύ της απογευματινής και βραδινής προβολής της ταινίας του (21.00 – 21.30), στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος θα απευθύνει χαιρετισμό στο κινηματογραφόφιλο κοινό.

---------------------------------

6ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ