Η ψυχή στο στόμα, του Γιάννη Οικονομίδη, στο Φεστιβάλ των Καννών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 


 


 


Η ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Η ψυχή στο στόμα» (μια παραγωγή της Αργοναύτες Α.Ε. του Παναγιώτη Παπαχατζή, σε συμπαραγωγή με τους: ΕΡΤ, ΣΕΚΙΝ Υπουργείο Πολιτισμού Κύπρου, ΕΚΚ, Γιάννης Οικονομίδης Films, Λάμπρος Τριφύλλης, Νίκος Τσαγκάρης, Κασσάνδρα Φιλμς και Strada Productions) η οποία προβλήθηκε για πρώτη φορά στο 46ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε ειδική προβολή, προκαλώντας αίσθηση σε κοινό και κριτικούς, επελέγη για να προβληθεί και στο Φεστιβάλ Καννών (17 έως 28 Μαΐου).


Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του 46ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπου δόθηκε η πρεμιέρα της ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη, εκπρόσωποι του τμήματος «Εβδομάδα της κριτικής» (Semaine de la critique) του Φεστιβάλ των Καννών, προσκεκλημένοι του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, είδαν την ταινία και την επέλεξαν να συμμετάσχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα  σε ειδική προβολή.


Η επιτυχία αυτή αποτελεί άλλη μια έμπρακτη απόδειξη ότι το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης προωθεί τις ελληνικές ταινίες φέρνοντάς τις σε επαφή με εκπροσώπους μεγάλων φεστιβάλ και ξένους αγοραστές, δίνοντάς τους έτσι την ευκαιρία να διεκδικήσουν τη θέση τους στη διεθνή κινηματογραφική σκηνή.


Ευχόμαστε η ταινία να αποσπάσει και στις Κάννες τα θετικά σχόλια που προκάλεσε στη Θεσσαλονίκη.