Πεθαίνοντας στην Αθήνα

ΟΛΥΜΠΙΟΝ GALAXIA VACATION CLUB

Ώρες προβολών: 19.00, 21.00, 23.00

 

Πεθαίνοντας στην Αθήνα

Ελλάδα, 2006

 

Σενάριο - σκηνοθεσία: Νίκος Παναγιωτόπουλος Διευθυντής φωτογραφίας: Αρης Σταύρου Μουσική - τραγούδια: Σταμάτης Κραουνάκης Χορογραφίες: Κωνσταντίνος Ρήγος Art Direction: Διονύσης Φωτόπουλος - Γιώργος Ανδριτσόγιαννος Κοστούμια: Μαριάννα Σπανουδάκη Παίζουν οι: Σπύρος Παπαδόπουλος, Μαρία Ναυπλιώτου, Μαρία Σολομού, Βίκυ Παπαδοπούλου, Στάθης Λιβαθινός, Φαίη Ξυλά.

Μεσήλικας καθηγητής της ιστορίας της τέχνης μαθαίνει ότι πάσχει από καλπάζουσα λευχαιμία κι ότι του απομένουν τρεις μήνες ζωής. Η οδυνηρή αυτή αλήθεια τον αναγκάζει να προβεί σε έναν απολογισμό του βίου του, με συνοδοιπόρους τις γυναίκες της ζωής του: σύζυγο και δύο ερωμένες.

 

«Ένα σοβαρό φιλμ ντυμένο με επιπόλαιη φόρμα». Έτσι χαρακτήρισε την 12η μεγάλου μήκους ταινία του ο βετεράνος και γοητευτικά απρόβλεπτος auteur του ελληνικού σινεμά, υπογράφοντας ένα ανατρεπτικό υπαρξιακό μιούζικαλ για τον θάνατο και τον έρωτα, τα αξεδιάλυτα όρια ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα , αλλά κυρίως για την ίδια τη ζωή. Έγχρωμες σινεμασκόπ εικόνες, υπερβατικοί χαρακτήρες, χορός και τραγούδι, τρυφερότητα και χιούμορ, μελαγχολία αλλά και αισιοδοξία αποτελούν τα συστατικά της ταινίας που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Αθήνα και κατά ένα μικρό μέρος στη λίμνη Πλαστήρα.