Εκδήλωση - Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητας του, υποστηρίζει την αντικαπνιστική καμπάνια που διοργανώνει το CITY College και το Κέντρο Ερευνών Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης (SEERC), το Σάββατο 31 Μαΐου 2008, Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος.

Το πρωί του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα πρόληψη του καπνίσματος, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας Thank you for Smoking, (ΟΛΥΜΠΙΟΝ, αίθουσα Παύλος Ζάννας, 21:00). Η καμπάνια θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Το συνέδριο με θέμα «Πρόληψη του Καπνίσματος: Εμπειρίες και Προοπτικές» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 31 Μαΐου 2008 και ώρα 10:00 στο Αμφιθέατρο «Ροδούλα Κεχαγιά» του CITY College (Καλαποθάκη 2). Το πάνελ του συνεδρίου συνθέτουν διακεκριμένοι ομιλητές, κάποιοι από τους οποίους θα παρουσιάσουν την έρευνά τους πάνω στο θέμα του καπνίσματος. Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι κ.κ. Κώστας Τσαρούχας, Δημοσιογράφος – Ερευνητής, Δρ Λάμπρος Λαζούρας, Λέκτορας Ψυχολογίας, CITY College, Καθ. Richard Eiser, Διευθυντής του Τμήματος Ψυχολογίας, University of Sheffield, Δρ. Γιάννης Τούντας, Αναπληρωτής Καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής (ΙΚΠΙ), Δρ. Ευάγγελος Πολυχρονόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και Δρ. Δημοσθένης Παναγιωτάκος, Λέκτορας Βιοστατιστικής κι Επιδημιολογίας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
H εκδήλωση θα καλύψει διάφορα επιμέρους θέματα που αφορούν στο κάπνισμα, όπως η πρόληψη, η νομοθεσία, οι επιπτώσεις στην υγεία, κ.ά.
Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η δραστηριοποίηση του κοινού αλλά και των φορέων της Θεσσαλονίκης πάνω στο θέμα του καπνίσματος, ένα θέμα που αφορά όλους, ανεξαρτήτως επαγγέλματος ηλικίας, φύλου, κλπ.
Οι χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι το Μακεδονία TV, o Antenna Radio 97.5, η εφημερίδα Αγγελιοφόρος και το περιοδικό Sunday date.

Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό και για τις δύο εκδηλώσεις.
Πληροφορίες – Εγγραφές:
2310-224421