Έναρξη «Κόκκινης Κλωστής»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κόκκινη κλωστή...

Από την παράσταση «Το ρόδο της ερήμου»


Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητάς του και με γνώμονα τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει η τέχνη στην εκπαιδευτική διαδικασία, συνεχίζει και φέτος την εκπαιδευτική δράση για παιδιά προνηπιακής και νηπιακής ηλικίας άλλα και για παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού, με τίτλο «Κόκκινη Κλωστή». Οι παραστάσεις ξεκινούν την Κυριακή 5 Οκτωβρίου στις 11.30 στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ και θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα ενώ θα πραγματοποιούνται καθημερινά παραστάσεις για σχολεία.

Η Κόκκινη Κλωστή πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ομάδα τέχνης και λόγου «Φαντασία» των Ζέτα Στεφάνου - Μυρτώς Δημητρίου, και περιλαμβάνει δύο θεατρικές παραστάσεις: «Ο Φρίξος το φιδάκι και οι περιπέτειές του», που παρουσιάζεται τις Κυριακές και «Το ρόδο της ερήμου» που παρουσιάζεται τις καθημερινές για τα σχολεία.

Οι παραστάσεις της «Κόκκινης Κλωστής» συνδυάζουν τεχνικές αφήγησης, κουκλοθέατρου, θεατρικού παιχνιδιού και ζωντανής μουσικής. Οι λιλιπούτειοι θεατές θα μπορούν να απολαύσουν ένα μαγευτικό ταξίδι γεμάτο χρώμα, μουσική και ρυθμό που θα τούς μεταδώσει γνώσεις μέσα από στιγμές παιχνιδιού και γέλιου.

Η μαγευτική φιγούρα της εμψυχώτριας Μυρτώς Δημητρίου και η πλούσια μουσική υπόκρουση (κιθάρα, όμποε, κρουστά), με την υποστήριξη των λοιπών συντελεστών –κουκλοπαιχτών/εμψυχωτών, σκορπούν κέφι και χαρά σε μικρούς και μεγάλους ενώ οι μικροί θεατές έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν ενεργά στο θέαμα.


Ακολουθούν οι συνόψεις των παραστάσεων.

Ο Φρίξος το φιδάκι και οι περιπέτειές του
Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια φιδογειτονιά ζούσε ο Φρίξος, ένα μικρό επαναστατικό φιδάκι! Δεν του άρεσε καθόλου το χρώμα του και ήθελε οπωσδήποτε να το αλλάξει και να γίνει εξερευνητής. Έτσι λοιπόν πήρε τη μεγάλη απόφαση της ζωής του να το σκάσει από το σπίτι του, αφήνοντας πίσω τις έξι αδελφούλες του για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Ο Φρίξος θα ζήσει την περιπέτεια της ζωής του μαζί με την πεταλούδα, τα βατραχάκια, την ακρίδα, τον γρύλο, την κουκουβάγια και την αράχνη. Τα ζωάκια θα συμβάλλουν με τον τρόπο τους για να μας δείξουν ότι ο καθένας μας είναι μοναδικός και μπορεί να πετύχει τα πάντα με τις δικές του δυνάμεις αρκεί να το θελήσει.

Το ρόδο της ερήμου
Στα βάθη της Ανατολής, στο παλάτι του σοφού σουλτάνου, η Σεχραζάντ και η αδελφή της η Ντουναρζάντ παρασύρουν τους δυο πρίγκιπες, τα αδέρφια Ομάρ και Ναζίρ, σε μαγικές περιπέτειες, σε ένα παραμύθι που αναδεικνύει τη δύναμη της αδελφικής αγάπης, τη σοφία και την αρετή. Η παράσταση είναι βασισμένη σε ανατολίτικους μουσικούς ρυθμούς.


Περισσότερες πληροφορίες:
Γραφείο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων (πλ. Αριστοτέλους 10, τηλ. 2310-378.408).


Με την υποστήριξη