Προβολές στις Φυλακές Διαβατών - Δωρεά Βιβλίων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της κοινωνικής του δράσης, και με στόχο να φέρει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους κοντά την τέχνη του κινηματογράφου, διοργανώνει μια σειρά προβολών με ταινίες του Ελληνικού Τμήματος του 49ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στις Φυλακές Διαβατών.

Στον χώρο του Σχολείου των Φυλακών Διαβατών προβάλλονται ήδη από την Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου και για τρεις ημέρες οι ταινίες Λούφα και Απαλλαγή: I4 του Βασίλη Κατσίκη, Μόλις Χώρισα του Βασίλη Μυριανθόπουλου και Σκλάβοι στα Δεσμά τους του Τώνη Λυκουρέση.

Η δράση αυτή αποτελεί συνέχεια της πρωτοβουλίας που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι, όταν το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης δώρισε μεγάλο αριθμό εκδόσεων σε ιδρύματα και φορείς, προκειμένου να εμπλουτίσει τις βιβλιοθήκες τους με σπάνιες μονογραφίες σκηνοθετών, ειδικά αφιερώματα σε εθνικές κινηματογραφίες, εκδόσεις κινηματογραφικού αλλά και γενικότερα πολιτιστικού περιεχομένου. Πιο συγκεκριμένα, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και την Γενική Διεύθυνση Σωφρονιστικής Πολιτικής, απέστειλε εκδόσεις σε 33 σωφρονιστικά ιδρύματα, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, από την Κομοτηνή μέχρι τα Χανιά και από τα Γιάννενα μέχρι τη Χίο.

Ανάλογες αποστολές εκδόσεων πραγματοποιήθηκαν και προς Πανεπιστημιακές Σχολές, το πρόγραμμα των οποίων περιλαμβάνει μαθήματα κινηματογράφου, όπως τα Τμήματα Κινηματογράφου και Θεάτρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και προς Δημοτικές Βιβλιοθήκες της Θεσσαλονίκης.