Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Διαγωνιστικό τμήμα Ψηφιακών Ταινιών Digitalwave 04 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ
DigitalWave 04

ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ


Μετά την εξαιρετικά θερμή υποδοχή του από το κοινό, το Διαγωνιστικό Τμήμα Ψηφιακών Ταινιών DigitalWave, ενότητα του Eλληνικού Τμήματος του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί φέτος για τέταρτη συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο του επετειακού 50ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Tο DigitalWave, είναι ένα διαγωνιστικό πρόγραμμα αφιερωμένο αποκλειστικά στη σύγχρονη ελληνική ψηφιακή κινηματογραφική παραγωγή. Mένοντας πιστό στον πρωταρχικό του στόχο, την προώθηση όσων δημιουργών επιλέγουν την ψηφιακή τεχνολογία ως εργαλείο διεύρυνσης των εκφραστικών τους μέσων, το DigitalWave θέλει να αποτελέσει τον βασικό χώρο προβολής και ανάδειξης των νέων τάσεων στη σημερινή εγχώρια οπτικοακουστική παραγωγή που επηρεάζεται από τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες και τις εφαρμογές τους. Με άλλα λόγια να γίνει ο χώρος όπου θα αποκτήσει φωνή, εν τη γενέσει του, ένα καινούριο, καινοτόμο κινηματογραφικό υβρίδιο.

Οι ταινίες που συμμετέχουν στο DigitalWave απολαμβάνουν των προνομίων των υπόλοιπων ταινιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της διοργάνωσης, τα οποία (προνόμια) αφορούν στις αναπτυξιακές δραστηριότητες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ελληνικές ταινίες μεγάλου μήκους (από 30 λεπτά και άνω), οι οποίες έχουν γυριστεί αποκλειστικά σε ψηφιακά format (από κινητό τηλέφωνο έως High Definition) και η παραγωγή των οποίων έχει ολοκληρωθεί έως και 12 μήνες πριν από την έναρξη της 50ης διοργάνωσης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Δεν γίνονται δεκτές ταινίες τεκμηρίωσης. Δεν γίνονται δεκτές ταινίες που έχουν πραγματοποιήσει δημόσια προβολή στην Eλλάδα ή την Kύπρο.

Η ημερομηνία προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων είναι η Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2009. Η αίτηση συμμετοχής, καθώς και οι όροι συμμετοχής είναι διαθέσιμοι στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, www.filmfestival.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στις Eλένη Aνδρουτσοπούλου και Τζωρτίνα Σερπιέρη στο τηλέφωνο 210 8706000 και στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.