Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής των ομάδων της πόλης στο 50ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
ΣΤΟ 50ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης γιορτάζει φέτος την επέτειο μισού αιώνα ζωής. Ζητούμενο του 50ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, (13 - 22 Νοεμβρίου), δεν είναι μία απλή αναδρομή στο παρελθόν ούτε μία νοσταλγική αποτίμηση, αλλά να τεθούν εκ νέου τα ερωτήματα που αφορούν στη φύση και στο ρόλο του κινηματογράφου σήμερα.

Ο επαναπροσδιορισμός της σχέσης του Φεστιβάλ με την πόλη που το γέννησε και τόσο πολύ το αγάπησε και το αγαπάει, αποτελεί βασικό άξονα αυτής της φιλοσοφίας. Πρόθεση της 50ης επετειακής διοργάνωσης είναι να μετατραπεί η ίδια η πόλη σε έναν ζωντανό κινηματογράφο, να γεμίσει κάθε γωνιά της Θεσσαλονίκης με τη δύναμη της κινηματογραφικής αφήγησης.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης καλεί καλλιτέχνες, performers και ομάδες της πόλης να συμμετάσχουν σε αυτή την χωρίς προηγούμενο κινηματογραφική γιορτή. Αυτές οι δράσεις άλλωστε - αναπαραστάσεις από διάσημες κινηματογραφικές σκηνές, χορογραφίες και άλλα projects, εμπνευσμένα από την 7η τέχνη - θα προαναγγέλλουν το 50ο Φεστιβάλ, θα φέρουν τον κινηματογράφο κοντά στο κόσμο της Θεσσαλονίκης, θα ανοίξουν μία ρωγμή δημιουργίας μέσα στην καθημερινότητα.

Η προθεσμία υποβολής προτάσεων (η αρχική ήταν η 15η Ιουλίου) παρατείνεται μέχρι την 15η Σεπτεμβρίου.

Οι προτάσεις που θα κατατεθούν, θα αξιολογηθούν από ειδική κριτική επιτροπή που θα συσταθεί για αυτό το σκοπό. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα και όσες ομάδες / καλλιτέχνες επιλεγούν θα ενημερωθούν από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. 

Περισσότερες πληροφορίες, παραδείγματα προτεινόμενων δράσεων, φόρμα και όροι συμμετοχής στο συνημμένο αρχείο.