50ο ΦΚΘ: 5η ΑΓΟΡΑ - Call for Entries

5Η ΑΓΟΡΑ-ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
14 – 22 Νοεμβρίου 2009

Σε συνέχεια της επιτυχημένης 4ης διοργάνωσης της «Αγοράς» χάριν της οποίας 36 ταινίες οπό την ΝΑ Ευρώπη εξασφάλισαν διανομή σε 18 διαφορετικές περιοχές του κόσμου, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης διοργανώνει την 5η ετήσια «Αγορά» Κινηματογραφικών Ταινιών στα πλαίσια του 50ου Φεστιβάλ, από 14-22 Νοεμβρίου 2009.

Τι είναι η «ΑΓΟΡΑ»
Το 2005 εγκαινιάσαμε μία συνδυασμένη δράση αγοράς, με τέσσερις τομείς, εκ των οποίων όλοι δημιουργήθηκαν και προσαρμόστηκαν στις ανάγκες των δημιουργών ταινιών από τα Βαλκάνια, τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο.
Ο κύκλος της Αγοράς του ΦΚΘ είναι: Balkan Fund, το Ταμείο Ανάπτυξης Σεναρίου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (14-16.11), Crossroads, το Φόρουμ Συμπαραγωγών του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (16-18.11), Salonica Studio / Four Corners, το εκπαιδευτικό εργαστήρι για κινηματογραφικούς σπουδαστές(18-22.11). Η «Αγορά» (14-22.11) είναι η ομπρέλα των επαγγελματικών δραστηριοτήτων του Φεστιβάλ.

Στοιχεία
Στην 4η «Αγορά» συμμετείχαν 382 επαγγελματίες του Κινηματογράφου από 40 χώρες: Αγοραστές, Διανομείς, Πράκτορες Πωλήσεων, Προγραμματιστές Φεστιβάλ, Εκπρόσωποι Ινστιτούτων και Κινηματογραφικών Οργανισμών καθώς και Πωλητές και Παραγωγοί κινηματογραφικών ταινιών από την Ελλάδα, την ΝΑ Ευρώπη και την ΝΑ Μεσόγειο. 135 εξ αυτών είναι Αγοραστές. Πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 2631 προβολές 290 ταινιών.

Ταινίες
Στην «Αγορά» συμμετέχουν ολοκληρωμένες ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο, που συμμετέχουν σε όλα τα προγράμματα του Φεστιβάλ, μία επιλογή πρόσφατων ολοκληρωμένων και σε εξέλιξη ταινιών νέων σκηνοθετών από την ΝΑ Ευρώπη, τα Βαλκάνια και την ΝΑ Μεσόγειο καθώς και ταινίες πρόσφατης παραγωγής από την Ελλάδα.

Digital Library:
Στα πλαίσια της "Αγοράς" λειτουργεί ενημερωμένη ψηφιακή βιντεοθήκη με υλικά προβολής και προώθησης από ταινίες από τις χώρες της Βαλκανικής, της ΝΑ Ευρώπης και της ΝΑ Μεσογείου που έχουν ανταποκριθεί στην πρόσκληση συμμετοχής στην «Αγορά».

ΑΓΟΡΑ Call for Entries
Η Αγορά του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, δέχεται τώρα υποβολές συμμετοχής ταινιών μεγάλου μήκους.
Οι ταινίες, φιλοξενούνται στην ψηφιακή βιντεοθήκη της Αγοράς.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ταινίες μεγάλου μήκους, ολοκληρωμένες μετά την 1.1.2008. Η χώρα παραγωγής τους πρέπει να ανήκει στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, των Βαλκανίων ή της ΝΑ Μεσόγειου.
Αν ενδιαφέρεστε να υποβάλετε την ταινία σας, παρακαλούμε συμπληρώστε την φόρμα συμμετοχής (Agora Film Entry Form) και στείλτε την ηλεκτρονικά μέχρι την 10 Οκτωβρίου 2009 στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 


Crossroads Deadline Extension
Η προθεσμία υποβολής στο Φόρουμ Συμπαραγωγής Crossroads παρατείνεται μέχρι την 6η Οκτωβρίου 2009.
Παρακαλούμε συμπληρώστε την ηλεκτρονική αίτηση που θα βρείτε στο website του Φεστιβάλ και αποστείλετε όλα τα απαραίτητα υλικά μέσω e mail.
Για περισσότερες πληροφορίες : Αγγελική Βέργου, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.