Το ΦΚΘ «ντύνει» τις προθήκες του στα γαλλικά και προτείνει εκδόσεις σε προνομιακές τιμές

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη συνεργασία του με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών στο 11ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας, «ντύνει» τις προθήκες του βιβλιοπωλείου του στα γαλλικά και προτείνει εκδόσεις με 25% έκπτωση (Η έκπτωση αυτή ισχύει όλο το χρόνο για τους κατόχους CineΚάρταF)

Ακολουθούν οι εκδόσεις με τις ειδικές τιμές*:

Robert Bresson



To βιβλίο εκδόθηκε με την ευκαιρία της αναδρομής στο έργο του σκηνοθέτη που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη 15-21/10/1999 στην αίθουσα Παύλος Ζάννας και την Αθήνα, στο Παλλάς, 21-25 του ίδιου μηνός. Ο τόμος περιλαμβάνει φωτογραφίες, συνεντεύξεις, κείμενα και κριτικές αναλύσεις πάνω στο έργο του δημιουργού, καθώς και πλήρη φιλμογραφία.
Τιμή: 9 ευρώ (Αρχική τιμή: 12,50 ευρώ)


Claude Chabrol



Το βιβλίο εκδόθηκε με την ευκαιρία της αναδρομής στο έργο του σκηνοθέτη, η οποία διοργανώθηκε από το 38ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Η μονογραφία περιλαμβάνει συνεντεύξεις και κείμενα του σκηνοθέτη, κείμενα και μελέτες για το έργο του, φωτογραφίες, καθώς και φιλμογραφία με ζενερίκ, υποθέσεις και κριτικές.
Τιμή: 12,50 ευρώ (Αρχική τιμή: 17,00 ευρώ)


Patrice Chereau



Tο 46ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με την ευκαιρία του αφιερώματος στο διάσημο γάλλο θεατράνθρωπο και δημιουργό του σινεμά, παρουσίασε έκδοση η οποία περιλαμβάνει: πρωτότυπες μελέτες και προσεγγίσεις του έργου του (κινηματογραφικού και θεατρικού), αναλυτική προσέγγιση των ταινιών του, κείμενα και συνεντεύξεις του σκηνοθέτη, πλήρη φιλμογραφία και θεατρογραφία.
Τιμή: 10,50 ευρώ (Αρχική τιμή: 14,50 ευρώ)


Jean-Pierre & Luc Dardenne



Το 49ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με την ευκαιρία του αφιερώματος στους σημαντικούς βέλγους δημιουργούς εξέδωσε δίγλωσση μονογραφία, η οποία περιλαμβάνει:πρωτότυπα και ανέκδοτα στην Ελλάδα δοκίμια συνέντευξη των αδελφών Νταρντέν πλήρη φιλμογραφία με ζενερίκ και συνόψεις των ταινιών, πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
Τιμή: 9,00 ευρώ (Αρχική τιμή: 12,00 ευρώ)


Alain Delon



H έκδοση τυπώθηκε με την ευκαιρία του αφιερώματος στον Alain Delon, στο Ολύμπιον από 6 έως 15 Μαρτίου 1998 και περιλαμβάνει κείμενα για το έργο του ηθοποιού, ζενερίκ και σχόλια για τις ταινίες που προβλήθηκαν στο πλαίσιο του αφιερώματος.
Τιμή: 3,00 ευρώ (Αρχική τιμή: 4,00 ευρώ)


Jacques Demy



Έκδοση που έγινε με την ευκαιρία της αναδρομής στο έργο του σκηνοθέτη, με τον τίτλο «Ο παραμυθένιος κόσμος του Jacques Demy». Το αφιέρωμα πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στην αίθουσα Παύλος Ζάννας, από 7 έως 13 Δεκεμβρίου 2001 και στην Αθήνα στον κινηματογράφο Απόλλων Renault από 14 έως 20 του ίδιου μήνα, στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 χρόνων του γαλλικού κινηματογραφικού περιοδικού Cahiers du cinema. Περιλαμβάνει κείμενα, αναλύσεις του έργου του σκηνοθέτη, συνεντεύξεις και σχολιασμένη φιλμογραφία.
Τιμή: 6,00 ευρώ (Αρχική τιμή: 8,50 ευρώ)



Isabelle Huppert



Κατάλογος που εκδόθηκε με την ευκαιρία του αφιερώματος στην κορυφαία γαλλίδα ηθοποιό Isabelle Huppert από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Ο κατάλογος περιλαμβάνει κείμενα για τη ζωή και την καριέρα της ηθοποιού, φωτογραφίες, πρόγραμμα, ζενερίκ και σχόλια για τις ταινίες που περιλαμβάνονταν στο αφιέρωμα.
Τιμή: 1,00 ευρώ (Αρχική τιμή: 1,50 ευρώ)



Pierre Perrault



Με την ευκαιρία του αφιερώματος στο σκηνοθέτη, στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, παρουσιάστηκε έκδοση η οποία περιλαμβάνει: κείμενα για το έργο και τη θεματική του σκηνοθέτη, πλήρη φιλμογραφία, ζενερίκ, συνόψεις και κριτικά σχόλια για τις ταινίες του αφιερώματος
Τιμή: 1,50 ευρώ (Αρχική τιμή: 2,50 ευρώ)


Jean-Daniel Pollet



Μία μονογραφία αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του σκηνοθέτη, με την ευκαιρία του αφιερώματος που διοργανώθηκε από το 39ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Περιλαμβάνει κείμενα, αναλύσεις και σχόλια του ίδιου του δημιουργού, μαρτυρίες συνεργατών του, σεναριακές ιδέες του που δεν γυρίστηκαν ποτέ, συνεντεύξεις, καθώς και φιλμογραφία με ζενερίκ και συνόψεις.
Τιμή: 6,00 ευρώ (Αρχική τιμή: 8,50 ευρώ)


Eric Rohmer



Έκδοση που έγινε με την ευκαιρία της αναδρομής στο έργο του σκηνοθέτη, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, 23-29/3/2001 στον κινηματογράφο Απόλλων Renault, και στη Θεσσαλονίκη από 30 Μαρτίου έως 5 Απριλίου στο Ολύμπιον. Η μονογραφία περιλαμβάνει φωτογραφίες, κείμενα, συνεντεύξεις του δημιουργού, φιλμογραφία με ζενερίκ, συνόψεις και κριτικές αναλύσεις των ταινιών.
Τιμή: 9,00 ευρώ (Αρχική τιμή: 12,50 ευρώ)


Ousmane Sembene



Το 49ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με την ευκαιρία του αφιερώματος που διοργάνωσαν οι Ημέρες Ανεξαρτησίας στον σημαντικό σενεγαλέζο δημιουργό, εξέδωσε δίγλωσση μονογραφία, που περιλαμβάνει: πρωτότυπες και ανέκδοτες στην Ελλάδα μελέτες, συνεντεύξεις, πλήρη φιλμογραφία με ζενερίκ και συνόψεις των ταινιών, κριτικά σημειώματα και δοκίμια, πλούσιο φωτογραφικό υλικό, που δημοσιεύεται για πρώτη φορά παγκοσμίως.
Τιμή: 9,00 ευρώ (Αρχική τιμή: 12,00 ευρώ)


Κώστας Γαβράς



Με την ευκαιρία του αφιερώματος στο έργο του διάσημου έλληνα δημιουργού στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, εξέδωσε μονογραφία που περιλαμβάνει: κείμενα και μελέτες πάνω στη ζωή και το έργο του σκηνοθέτη, συνεντεύξεις διεξοδική φιλμογραφία με υποθέσεις, σχόλια, ζενερίκ και κριτικές αναλύσεις, πλούσιο και σπάνιο φωτογραφικό υλικό.
Τιμή: 9,00 ευρώ (Αρχική τιμή: 12,00 ευρώ)


Νίκος Παπατάκης



To 46ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Eλληνοαμερικανική Ένωση και με την ευκαιρία της πρώτης παγκοσμίως πλήρους αναδρομής στο έργο του Nίκου Παπατάκη εξέδωσε την πρωτότυπη μονογραφία του Γιάννη Κονταξόπουλου, η οποία περιλαμβάνει: διεξοδική ανάλυση του έργου του σκηνοθέτη, συνεντεύξεις, ντοκουμέντα σχετικά με τις ταινίες του, κείμενα γάλλων στοχαστών, συγγραφέων και ποιητών, βιβλιογραφία, πλούσιο και ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό.
Τιμή: 26,00 ευρώ (Αρχική τιμή: 35,00 ευρώ) 


* Οι εκτπωτικές τιμές ισχύουν για τη διάρκεια του αφιερώματος (22-29 Απριλίου 2010). Οι κάτοχοι της CineΚάρταF δικαιούνται την ίδια έκπτωση σε όλη τη διάρκεια του έτους.