51ο ΦΚΘ: Πρόσκληση συμμετοχής ελληνικών ταινιών

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ

Tο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, υποστηρίζοντας τον ελληνικό κινηματογράφο, σε μια εξαιρετικά δημιουργική, μεταβατική και κομβική στιγμή της διαδρομής του, ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων ελληνικών ταινιών μυθοπλασίας που θα συμμετάσχουν στο 51ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (3-12 Δεκεμβρίου 2010).

Η πρόσκληση αφορά σε ελληνικές ταινίες άνω των 60 λεπτών (σε φιλμ ή σε ψηφιακή μορφή), η παραγωγή των οποίων έχει ολοκληρωθεί στη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών. Οι ταινίες που θα προβληθούν, θα έχουν αυτόματα τη δυνατότητα συμμετοχής στην ψηφιακή αγορά.

«Πρωταρχικός στόχος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι η ενίσχυση και προβολή της ελληνικής ταινίας, καθώς και η ζύμωσή της με το διεθνές κινηματογραφικό περιβάλλον. Η χώρα διαθέτει μια δυνατή εγχώρια κινηματογραφία που συνομιλεί επάξια σε διεθνές επίπεδο. Οι σημαντικές διακρίσεις των ελλήνων δημιουργών τα τελευταία χρόνια αποτελούν την πιο χειροπιαστή απόδειξη της δυναμικής τροχιάς στην οποία βρίσκεται ο ελληνικός κινηματογράφος. Εν όψει του νέου κινηματογραφικού νομοθετικού πλαισίου, το Φεστιβάλ προσκαλεί τους έλληνες κινηματογραφιστές να συμμετάσχουν ενεργά στην 51η διοργάνωση και να αξιοποιήσουν όλες τις δυνατότητες που παρέχονται μέσα από τις δράσεις του θεσμού. Το Φεστιβάλ θα σταθεί δίπλα στην ελληνική ταινία, με όλες του τις δυνάμεις», σημειώνει χαρακτηριστικά ο διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, κ. Δημήτρης Εϊπίδης.

Να σημειωθεί ότι η πρόσκληση ισχύει και για τα ελληνικά κινηματογραφικά σχέδια που θα συμπεριληφθούν στην αναπτυξιακή δράση του φεστιβάλ Works in Progress, όπως και για τα ελληνικά κινηματογραφικά σχέδια που έχουν ήδη κατατεθεί και θα προβληθούν και θα ενισχυθούν μέσα από τα προγράμματα Balkan Fund και Crossroads της Αγοράς του Φεστιβάλ.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι η Δευτέρα 25η Οκτωβρίου 2010.

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στο ελληνικό τμήμα (Ελένη Ανδρουτσοπούλου, τηλ: 210 8706026, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), καθώς και στην ιστοσελίδα (www.filmfestival.gr) του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.